Σαξώνης : Ο δήμαρχος ήξερε για την υπεξαίρεση (αλλά δεν έχει απόδειξη γι αυτό)

Στην δίκη Παπαγεωργόπουλου, ο καταχραστής Π.Σαξώνης "καίει" τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τονίζοντας ότι μαζί του σχεδίασε την υπεξαίρεση, αλλά "καίει" και τον δήμαρχο : "ήταν ενήμερος κι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος", είπε. Υπολόγισε δε το συνολικό ύψος των υπεξαιρεθέντων σε 22 εκατ. ευρώ.

ο άλλοτε υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Μ. Λεμούσια, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Β. Παπαγεωργόπουλου.

Όπως είπε κατά την απολογία του, ο ίδιος είχε επιφυλάξεις, οι οποίες, όμως, κάμφθηκαν από τις διαβεβαιώσεις που τού παρείχε ο πρώην γενικός γραμματέας. «Μου είπε: 'όσοι ξέρουν θα ξέρουν, μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο, προχώρα. Τα λεφτά είναι πολλά, κι ο δήμαρχος παίρνει. Φυσικά δεν πρέπει να ξέρει από πού προέρχονται, ούτε ποιος είναι ο Σαξώνης'» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έπαιρνε το 10% των υπεξαιρεθέντων χρημάτων και τα υπόλοιπα τα παρέδιδε «μία με δύο φορές τον μήνα, σε μικρές μαύρες σακούλες, στον Μ. Λεμούσια».

Πάντως δεν ανέφερε ότι είχε ποτέ συνάντηση με τον Κ.. Παπαγεωργόπουλο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης