Διαλέξεις του Γ. Παπανδρέου στο Χάρβαντ για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη..!

Παπανδρέου σκεπτικός

"Πως να καταστρέψετε μια χώρα". Θα μπορούσε να είναι από πρώτο χέρι το θέμα των διαλέξεων του... Γ. Παπανδρέου στο Χάρβαντ όπου έχει ήδη κληθεί να μιλήσει. Ακόμη "πως διαλύεις ένα κόμμα που παύει να λειτουργεί αν και έχει 300 υπαλλήλους που... εσύ προσέλαβες".

Δυστυχώς η σειρά διαλέξεων, που θια γίνει στο πλαίσιο προγράμματος σεμιναρίων στο ινστιτούτο για την πολιτική του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, (στο John F. Kennedy School of Government) και που θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν πρόσκλησης την οποία και απεδέχθη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με επισκέψεις του, από τον Σεπτέμβριο και για την περίοδο του φθινοπώρου, θα έχει άλλα θέματα.

Αντικείμενο των διαλέξεων που θα δώσει ο κ. Παπανδρέου είναι:

- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης, διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Οι σκέψεις και οι προτάσεις για τη θωράκιση της ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

- Η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στόχος του ινστιτούτου είναι, μέσω των σεμιναρίων και άλλων δράσεων, να φέρει τους φοιτητές σε επαφή με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ακτιβιστές, οι οποίοι μπορούν να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον, ώστε να εξετάσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην πολιτική και τους δημόσιους φορείς, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους...

Ως γνωστόν το παγκόσμιο σύστημα έτσι "αξιοποιεί", αποτυχημένους ηγέτες κρατών. Τους βάζει να δίδουν διαλέξεις, για να εξηγούν τι πρέπει να γίνει... τώρα που δεν κυβερνούν αυτοί!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης