Επίορκοι εφοριακοί δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τον πλούτο τους

Βίλα με πισίνα

Kάθειρξη συνολικά εβδομήντα χρόνων επέβαλε χθες το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ομάδα επτά νυν και πρώην εφοριακών, τέσσερις εκ των οποίων είναι διευθυντές εφοριών, που κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημιά που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ!

Τον περασμένο Ιανουάριο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα, βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες, που φέρονται να ανήκουν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα ή όλος αυτός ο πλούτος είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις, που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια. Απεδείχθη το δεύτερο...

Το δικαστήριο μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, τους άφησε ελεύθερους, αφού έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Ωστόσο τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης