Υβρίζοντας σκαιότατα: Λιάγκας, Περρής, Παπαδάκης VS Πατούλης

Ο δύσμοιρος Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, θεώρησε υποχρέωση του να βγει ζωντανά στον τηλεοπτικό Antenna ώστε να τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις του χιονιά στο νομό και να ενημερώσει τους τηλεθεατές. Απέναντί στον φανερά κατάκοπο και καταβεβλημένο άυπνο περιφερειάρχη, τέσσερις της δημοσιογραφίας, που τον έβριζαν επί 15 λεπτά.

Ο Πατούλης δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει μια πρόταση. Αφού τον καθύβρισαν σαν έναν άχρηστο που έπρεπε να παραιτηθεί στη συνέχεια, όταν ξεκινούσε μια πρόταση, στην τρίτη άντε τέταρτη λέξη που έλεγε, ένας από το πάνελ τον... ξανά έβριζε. Κάποια στιγμή αποκαμωμένος αποφάσισε να τα παρατήσει και περίμενε στωϊκά πότε θα πουν να φύγει. 

Αυτοί οι ατάλαντοι άνθρωποι που χρόνια τώρα κάνουν τηλε-δημοσιογραφία στην Ελλάδα, νομίζουν ότι η πρώτη τους επιδίωξη - ίσως και η μοναδική - είναι να επιτίθενται στον όποιο εκπρόσωπο της εξουσίας για να τον "στριμώχνουν", να εκφράζουν το "κοινό δημόσιο αίσθημα" και άλλα φαιδρά. Δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι πως όταν καλείς ένα δημόσιο πρόσωπο ψάχνεις ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγμάτων. Γιατί αυτή η κακοκαιρία νίκησε το κράτος κύριε Πατούλη; Δεν τον ρώτησαν ποτέ.

Ας κάνω τη δουλειά των τεσσάρων υβριστών του Πατούλη, (με δεδομένο φυσικά ότι έγιναν ουκ ολίγα λάθη διαχείρισης). Η κακοκαιρία νίκησε το κράτος διότι:

1. Εδώ και 45 χρόνια η χώρα δεν έχει εκσυγχρονίσει τις υποδομές της. (Ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες: Δέντρα που πέφτουν στις κολώνες της ΔΕΗ και κόβουν το ρεύμα, ή εμποδίζουν την πρόσβαση σε σημεία αποκατάστασης). 

2. Ο κατακερματισμός ευθυνών. Στον ίδιο δρόμο 5-6 διαφορετικοί φορείς έχουν αρμοδιότητες με αποτέλεσμα αν πέσει ένα δέντρο να χρειάζονται εβδομάδες εσωτερικής αλληλογραφίας για να αποφασιστεί ποιος πρέπει να πάει να το σηκώσει. Mέχρι τότε κίνδυνοι και ταλαιπωρία.

3. Το κράτος του ωχαδερφισμού. Μέσα από το πελατειακό σύστημα που ΟΛΑ τα κόμματα ακολουθούν γίνονται προσλήψεις χωρίς προσόντα, δεν υπάρχουν ποτέ υπεύθυνοι, οι επικεφαλής είναι του κόμματος κ.ο.κ. Αυτό το σαθρό αδιάφορο κράτος πως να λειτουργήσει σε μια κρίση; 

4. Ελλάδα χώρα με εύκρατον κλίμα και υγιεινόν. Ξεχάστε το δεν υπάρχει πια. Τα βίαια φυσικά φαινόμενα βρίσκουν πλέον ΜΙΑ ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΧΩΡΑ να τα διαχειριστεί. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, όπως δεν μπορούν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και κάθε καλύτερα οργανωμένη χώρα από εμάς.

Όταν πάντως κοιτάτε την Αττική Οδό με τους χιλιάδες αποκλεισμένους και τα χιόνια, να μην θυμόσαστε μόνο το κράτος και την ανεπάρκεια του ελέω ΟΛΩΝ των πολιτικών που ποτέ δεν ετοίμασαν τη χώρα. Να θυμόσαστε και αυτούς της αξιοθρήνητης δήθεν δημοσιογραφίας, που προσβάλλουν την αισθητική και την κοινή νοημοσύνη. (Και για την ιστορία: Λιάγκας, Περρής, Παπαδάκης VS Πατούλης).

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης