Συγκρίνοντας την Ελλάδα του 2020 με την Ελλάδα των μνημονίων

Αξίζει νομίζω να συγκρίνουμε την Ελλάδα του 2020, με την Ελλάδα της περιόδου 2009 - 2019, δηλαδή την Ελλάδα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, με την Ελλάδα της τριπλής σημερινής κρίσης (οικονομία, τουρκική επίθεση, κορωνοϊός).

Η Ελλάδα της δεκαετούς κρίσης είχε κοινά χαρακτηριστικά ανεξάρτητα αν κυβερνούσε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ήσαν η απόλυτη έλλειψη σχεδίων για οτιδήποτε, ένα κράτος - θεατής που φρέναρε τα πάντα και δεν πρόσφερε το παραμικρό και ένα πολιτικό σύστημα που αλληλοϋπονομευόταν με μια και μόνη διαχωριστική γραμμή (ψεύτικη και αυτή): Μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί.

Οι όμοιες πρακτικές όλων των κυβερνήσεων αυτής της δεκαετίας (κανένας σχεδιασμός, μόνο μνημόνια με το ζόρι), επιβεβαίωναν αυτό που νομίζαμε όλοι για αλήθεια (και που ερχόταν από παλιότερα): "Αυτή είναι η Ελλάδα", "αυτό το κράτος μας αξιζει", "τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει", "οι Έλληνες δεν συνετίζονται" και πολλά άλλα.

Επιπρόσθετα, με την άνοδο της Αριστεράς στην διακυβέρνηση της χώρας, ζήσαμε μέσω ύβρεων και ταπεινώσεων της κοινής νοημοσύνης,  το φάντασμα του διχασμού με βάση τον εμφύλιο του 1945-49. "Εμείς και οι άλλοι", το φως και το σκοτάδι", "αυτοί οι λωποδύτες και εμείς οι ηθικοί" κ.ο.κ.

Ερχόμαστε στο 2020. Τι πραγματικά έχει συμβεί και η Ελλάδα λειτουργεί παντού συντεταγμένα και απίστευτα αποτελεσματικά; Κυρίως ΕΝΑ πράγμα. Για πρώτη φορά η χώρα είχε από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης σχέδιο για κάθε τομέα. 

Κανένας υπουργός δεν έχει πια το δικό του βιλαέτι, ούτε πορεύεται όπως του καπνίσει. Απολογείται συνεχώς σε σχέση με τα αποτελεσματα που πρέπει ι να επιτύχει. Δείτε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Εργασίας, Εξωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής. Όλα εργάζονται σε πρωτοφανείς ρυθμούς αντιμετωπίζοντας τα πάντα, με εξαιρετική επιτυχία. 

Ακριβώς αυτή η ύπαρξη σχεδιασμού σε όλους τους τομείς άλλαξε την Ελλάδα μονομιάς. Η οργάνωση και η απόδοση πέρασε στις Περιφερειες, στους Δήμους, σε κλάδους ολόκληρους και στο τέλος ναι, στον ίδιο τον Έλληνα πολίτη, που ειναι πλέον ο ανώνυμος πρωταγωνιστής αυτής της φοβερής αλλαγής (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Η Ελλάδα θα έχει φυσικά κι άλλες κυβερνήσεις στο μέλλον. Καμία όμως δεν πρέπει να διανοηθεί να αναλάβει τη χώρα χωρίς σχέδιο. Η εποχή που οι αρλούμπες του τίποτα, τους έφερναν στην εξουσία για να περιφέρονται αδρανείς και εντελώς άχρηστοι,  καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας, πρέπει να πάει οριστικά στα σκουπίδια της ελληνικής ιστορίας.

(ΥΓ: Αυτή η ιστορική μετάλλαξη της χώρας έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη που ενώνει τους Έλληνες, επέλεξε σωστούς υπουργόυς και τιμά τους θεσμούς και το πολίτευμα της χώρας χωρίς τακτικισμούς, ψεύδη και πομφόλυγες).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης