Ο Παπανδρέου έλεγε "Θα" και δεν το έκανε - Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε "Θα" ισχυρίζεται ψευδώς ότι το έκανε

Διαχρονικά, η αναξιοπιστία των Ελλήνων πολιτικών επικεντρωνόταν στην λέξη "θα", δηλαδή στην υποσχεσιολογία και σε μελλοντικές "δεσμέυσεις". Την εποχή του ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν ότι ΘΑ κάνουν κάτι και απλά δεν το έκαναν, μέχρις εκεί.

Αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Οι άνθρωποι κατάργησαν το "θα" ΣΤΟΝ ΜΈΛΛΟΝΤΑ ΧΡΌΝΟ και πέρασαν σε άλλο επιπεδο. Ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη υλοποιήσει όλα τα  "θα" τους (τα έλεγαν και κόκκινες γραμμές) ενώ έχουν κάνει ακριβώς το αντίθετο! Αυτό είνξαι πρωτοφανές στην πολιτική υποκουλτούρα.

Δεν ΘΑ καταργούσαν το ΕΚΑΣ και θριαμβολογούν ενώ το... κατάργησαν. Δεν ΘΑ μείωναν τις συντάξεις και τις μειώνουν ΟΛΕΣ από 1.1.18. ΘΑ προστάτευαν όλες τις πρώτες κατοικίες ανεξάρτητα της αξίας τους και τις βγάζουν σε πλειστηριασμό ακόμα και αυτές με αξία κάτω των 140.000 ευρώ.

Δεν ΘΑ πουλούσαν τίποτε από την Δημόσια περιουσία του... λαού και τα εκχώρησαν ΟΛΑ με το Υπερταμείο (72.000 ακίνητα). Ορκίζονταν ότι δεν ΘΑ αυξήσουν το ΦΠΑ στα νησιά, ότι δεν ΘΑ μειώσουν το αφορολόγητο, ότι δεν ΘΑ υπογράψουν πότέ τρίτο μνημόνιο... Αμέτρητα τα 'ΘΑ" του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στα σκουπίδια, ωστόσο υπάρχει μια διαφορά: ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ.

Γιατί τα κάνει όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ψεύδεται κυριολεκτικά στα μούτρα μας χωρίς καμία ντροπή; Φθάσμαε στο σημείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ψεύδεται με διαγγέλματα, δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Υπάρχει εξήγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με τρόμο ότι καταρρέει δημοσκοπικά, όπου καταγράφονται διαφορές του 8% από τη ΝΔ. Γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές θα χάσει και μέσα από την ψευδολογία επιχειρεί:

1. Να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί μήπως και συμβεί κάποιο θαύμα "και κάτι ναλλάξει", υπέρ του. (Στο μεταξύ να την απολαμβάνει με προσλήψεις και χαρισματικές διατάξεις)

2. Εφόσον εκλογικά ηττηθεί, να παραμείνει ο δεύτερος πόλος στο πολιτικό σύστημα με ένα καλό ποσοστό (καταλαμβάνοντας και τον χώρο της κεντροαριστεράς) ώστε να επιστρέψει στην εξουσία αργότερα. Με τρόμο φοβούνται μια επιστροφή σε 3-4% όπως τους αξίζει.

Να γιατί την ώρα που ψεύδονται προκλητικά κάνοντας το μαύρο άσπρο, θέλουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ώστε να ξανακυβερνήσουν αφήνοντας τον πρώτο στην... αντιπολίτευση (ότι έγινε στην  Πορτογάλια), μιλάνε βαρύγδουπα για αλλαγές στο Σύνταγμα την ώρα που περιφρονούν στην πράξη καθημερινά, στήνουν κομμα5τικό - πελατειακό κράτος για ψηφοθηρία κ.ο.κ.

Έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα: Εντάξει, ΘΑ χάσουν ωστόσο ΘΑ μπορούν να επιστρέψουν; Δεν μπορούν να κοιμηθούν ξέρετε... Τώρα που ανακάλυψαν τις ζεστές καρέκλες της εξουσίας να τις χάσουν;

                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης