Ο διαρκής Μεσαίωνας του Ισλάμ και οι τρεις ηθικοί αυτουργοί

Το νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες οφείλεται στον Μεσαίωνα που βιώνει το Ισλάμ. Στον Χριστιανισμό ο Μεσαίωνας κράτησε πάνω από 1000 χρόνια (για πολλούς ξεκίνησε με την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης το 330 μ.χ και τερματίστηκε το 1453 με την Άλωση της). Τι ήταν ο Μεσαίωνας; Τερμάτιζε την αρχαία εποχή και τον Παγανισμό και έφερνε τον Χριστιανισμό.

Δυστυχώς ο τότε Μεσαίωνας, είχε φρικτές ομοιότητες με την σημερινό Μεσαίωνα των ισλαμιστών. Όπως και σήμερα στο Ισλάμ έτσι και τότε στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα εκτελούσαν αιρετικούς ή άπιστους,  όπως και σήμερα έτσι και τότε είχαν εφεύρει ακόμη και μηχανές πόνου για να βασανίζουν ανύποπτους ανθρώπους, όπως και σήμερα έτσι και τότε δολοφονούσαν μαζικά αθώους ανθρώπους στο όνομα του Θεού.

Η Δύση μπόρεσε να τερματίσει τον δικό της Μεσαίωνα με ένα απλό τρικ: Κάθε πιστός θα είχε πλέον αυστηρά  προσωπική - ατομική  σχέση με το Θείο, η Εκκλησία δεν θα μπορούσε, να το επιβάλλει, να το αξιώσει ή να παρέμβει σε αυτό. Παράλληλα στην Ευρώπη ήρθε ο Διαφωτισμός που αντιστάθηκε ευθέως στην επιρροή της Εκκλησίας και αναζήτησε πνευματικές διεξόδους (αν και στην προσπάθειά του να απελευθερώσει τον άνθρωπο έφερε τον ατομισμό).

Τι ζούμε σήμερα λοιπόν; Τον διαρκή Μεσαίωνα του Ισλάμ που κρατά περίπου 1400 χρόνια. Δολοφονούν αιρετικούς αν δεν εφαρμόζουν ότι (δήθεν) λέει το Κοράνι, δολοφονούν άπιστους στην Δύση γιατί είναι αμαρτωλοί, δολοφονούν ακόμα και δικούς τους αν αμαρτάνουν. Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι η πολιτισμένη Δύση έχει να αντιμετωπίσει τον σκοταδισμό, την αμάθεια, τον φανατισμό, χιλιάδων ανθρώπων που μέσα από αυτή τη στάση ζωής βρίσκουν νοήματα για την ύπαρξή τους. Μόνο που αυτοί οι απαίδευτοι άνθρωποι γίνονται κινητές βόμβες (καμικάζι) για να πάνε στον Παράδεισο...

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τον Ισλαμικό Μεσαίωνα. Ο πρώτος είναι η Αραβική ελίτ που συντηρεί θεοκρατικές κοινωνίες για να ελέγχει τις μάζες των αμόρφωτων, απαίδευτων, άβουλων ανθρώπων. Με άλλοθι την θρησκεία τους κρατά υποταγμένους, άνθρωποι με χαμένες ζωές και κανένα παρόν ή μέλλον. Η Αραβική ελίτ ζει στον πλούτο, σπουδάζει στα Πανεπιστήμια της Δύσης, αγοράζει ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης, την ώρα που οι πολίτες τους έχουν μηδενικά δικαιώματα και ευκαιρίες.

Υπάρχει και δεύτερος ηθικός αυτουργός. Που είναι η πνευματική ελίτ του Ισλάμ να εναντιωθεί, να οργανώσει κινήματα προς μια νέα εποχή, να περιθωριοποιήσει τον Μεσαίωνα του χώρου τους; Που είναι ο δικός τους Διαφωτισμός; Οι περισσότεροι ζουν σε δυτικές χώρες απολαμβάνοντας τις μοναδικές  δημοκρατικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί, πηγαίνοντας στα τζαμιά για να προσκυνήσουν τον ίδιο Θεό με τους αμόρφωτους τζιχαντιστές - εκτελεστές.

Τέλος υπάρχει και τρίτος ηθικός αυτουργός και είναι η Δύση. Λεηλάτησε τον τρίτο κόσμο (όπως και τον κόσμο του Ισλάμ), όρισε ακόμα και τα σύνορα τους και τέλος αφού εισέβαλε σε διάφορες χώρες έφυγε αφήνοντας συμμορίες (που είχε εξοπλίσει και χρηματοδοτήσει) να σκορπούν το θάνατο σε εμφύλιες συρράξεις.

Αυτή η ελεεινή πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει φυσικά σύντομα, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να περιοριστεί. Πώς να περιοριστεί όμως όταν το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να υπάρχει και να οργανώνει επιθέσεις όπου μπορεί, ενώ το πολεμούν πάνω από 20 χώρες (!) αλλά δεν το εξαφανίζουν γιατί δεν συμφωνούν ούτε στα μετέπειτα σύνορά; 

Και για τους χθεσινούς νεκρούς λοιπόν ευθύνη έχει και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, δυστυχώς. Όχι μόνο είναι συνυπέυθυνοι για το πρόβλημα αλλά δεν κάνουν και τίποτε άμεσο για να το αντιμετωπίσουν.

               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης