Οι μύθοι των ξένων επενδυτών και του εθνικού νομίσματος

Είμαστε πλέον υποψιασμένοι και ξέρουμε: Θα πάρουν σκληρά φορολογικά μέτρα, τα μέτρα αυτά ΔΕΝ θα αποδώσουν και σύντομα θα κληθούν να πάρουν κι άλλα. Ούτε αυτά θα αποδώσουν οπότε εκ νέου θα απαιτηθούν κι άλλα.

Έτσι η χώρα θα βουλιάζει σε ένα σπιράλ φόρων που δεν θα εισπράττονται, μόνο θα καταστρέφουν επιχειρήσεις και οικογένειες. Μαζί με τα καθημερινά ψεύδη και την ελεεινολογία, των πολιτικών. Θα ζούμε την συνεχή κατάρρευση οικονομικών δεικτών και αξιών.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει μόνο ένα οικονομικό πρόβλημα: Να βρει το παραγωγικό της μοντέλο ώστε επιτέλους να έρθει η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με επενδυτές από το εξωτερικό ρωτήστε τις μισές χώρες της Αφρικής που λιμοκτονούν αν και έχουν 100 δισ. βαρέλια πετρελαίου αποθέματα και το 30% του παγκόσμιου ορυκτού πλούτου. Θέλετε παραδείγματα; 

Η Γκάνα είναι η δεύτερη παραγωγός χώρα χρυσού στην Αφρική με 2,5 εκατ. ουγγιές το 2007. Όμως περίπου το 80% των κατοίκων ζουν με λιγότερα από $2 την ημέρα. Ο εξορυκτικός τομέας συνεισφέρει περίπου το 60% των εσόδων σε συνάλλαγμα, όμως ο τομέας δεν απασχολεί παρά το 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η Νιγηρία είναι η πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, η 5η παραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ και έχει το 2,5% των διαπιστωμένων παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου.  Το πετρέλαιο παράγει το 85% των εσόδων σε συνάλλαγμα της Νιγηρίας. Όμως πάνω από 70% των Νιγηριανών ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Μήπως δεν είναι... οι επενδυτές που θα έρθουν λοιπόν (δηλαδή οι πολυεθνικές όπως στην Γκάνα και την Νιγηρία) αλλά το δικό μας νόμισμα που θα αλλάξει την οικονομία μας; Δραχμή αντί για ευρώ; Δεν νομίζω κύριοι. Και η Γκάνα και η Νιγηρία δικά τους νομίσματα έχουν (Σέντι και Νάιρα αντίστοιχα) τις είδατε να σώζονται;

Η πραγματική ανάπτυξη έρχεται μόνο εκ των έσω: Μειώνεις φόρους, επιδοτείς δραστηριότητες που χρειάζεσαι, δημιουργείς παραγωγικό μοντέλο που ορίζει επακριβώς τι παράγουμε και έτσι "ανοίγουν" οι δουλειές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, οπότε σε συνδυασμό με τους ξένους επενδυτές η χώρα ξανασηκώνεται.

Αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία δεν κυβερνούν μόνο καταστρέφουν. Σύντομα θα περιθωριοποιηθούν και στην Ευρώπη (ο Τσίπρας πήγε στον Ολάντ και καμία γαλλική εφημερίδα δεν έγραψε λέξη, κατάλαβαν ποιος είναι), οπότε μένει ένα ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ερώτημα: Επειδή γινόμαστε Γκάνα και Νιγηρία με ταχύτατους ρυθμούς έχει κάποιος ένα σχέδιο για την Ελλάδα;
                         
                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης