Μια χαμένη ευκαιρία για ένα μη κομματικό κράτος

Ο εναγκαλισμός μέχρι... μανίας του ΣΥΡΙΖΑ με εντελώς αντιδημοφιλή ζητήματα και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής πρότασης για οτιδήποτε, έχουν αφήσει τον μεν κ. Μητσοτάκη κυρίαρχο στο πολιτικό πεδίο αλλά και το Κίνημα Αλλαγής που παρουσιάζει σωστές προτάσεις, να έχει αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Στις δημοσκοπήσεις ο λεγόμενος μήνας του μέλιτος έχει τελειώσει για την κυβέρνηση και πλέον η δυναμική Μητσοτάκη παίρνει μόνιμα χαρακτηριστικά. Σε ενα τέτοιο ευνοϊκό περιβάλλον λοιπόν, η κυβέρνηση έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει ακόμα σπουδαιότερα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία, (με τις τοποθετήσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία) και να αποκομίσει περισσότερη στήριξη.

Όπως είναι πια κοινή συνειδηση, στις κρατικές θέσεις δεν είναι λογικό να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές, συνταξιούχοι απόστρατοι και λοιπά κομματικά στελέχη. Αυτή η καταστροφική πρακτική που επιβλήθηκε από τον Α. Παπανδρέου, και συνεχίστηκε από όλους όσους κυβερνησαν στη συνέχεια, έφερε την απόλυτη αναξιοκρατία, την ακινησία του κράτους ενώ είναι βαριά ανήθικη και προσβλητική.

Ναι, δεν είναι εύκολο να στείλεις σπίτι τους χιλιάδες κομματικά στελέχη που περιμένουν στη γωνία να "βολευτούν", όμως, όπως προείπα ο κ. Μητσοτάκης ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  αυτή τη στιγμή στην κοινωνία, άρα αυτή ηταν η καταλληλότερη στιγμή να τοποθετήσει επιτυχημένους διοικητές αλλά και όσους έχουν σχέση με το αντικείμενο, δηλαδή το έχουν σπουδάσει.

Οι διοικητές των Νοσοκομείων μπορούσαν να είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την επιστροφή της αξιοκρατίας. Ποιός θα εναντιωνόνταν στον πρωθυπουργό για την επιλογή 100 σημαντικών και άξιων προσώπων; Κανείς. Συνεπώς ο πρωθυπουργός θα πέρναγε το μήνυμα ότι ξεκινά στην πράξη να καταργήσει και το κομματικό βόλεμα.

Δυστυχώς φαίνεται να χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία ισχυρού συμβολισμού, ενώ μόνο δυσάρεστες σκέψεις παράγει η εικόνα ενός κομματικού κράτους που συνεχίζεται. Λυπηρόν.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης