Κι όμως η Ευρώπη είναι ασφαλής και να γιατί (Ποιες οι ανησυχίες για την Ελλάδα)

H βελγική εφημερίδα DH υποστηρίζει ότι συνελήφθη στο Άντερλεχτ ο Ναζίμ Λαχραουί, ο βασικός καταζητούμενος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση από άλλη πλευρά. Αν η σύλληψη ισχύει η ομάδα που έδρασε σε Παρίσι και Βρυξέλλες δεν υπάρχει πια. 

Το παρακάτω άρθρο του Α. Χριστόπουλου υποστηρίζει ότι η Ευρώπη είναι τελικά ασφαλής και εξηγεί το γιατί:

"Η αιματηρή επίθεση στις Βρυξέλλες, δεν είναι η απόδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει διεισδύσει στην Ευρώπη και μπορεί να χτυπά όπου και όποτε θελήσει, κακώς κυριαρχούν βαρύγδουπες αναλύσεις για τον "τρόμο που επέστρεψε στην Ευρώπη".  Οι τίτλοι τρόμου όλων των ΜΜΕ δεν είναι ακριβείς, η πραγματικότητα είναι αντίθετη.

Τέσσερις μήνες μετά το χτύπημα στο Παρίσι μέλη της ΙΔΙΑΣ ομάδας χτύπησαν στις Βρυξέλλες. Ήσαν τα εναπομείναντα μέλη αυτών που χτύπησαν και στο Μπατακλάν, οι Αρχές τους ήξεραν και τους αναζητούσαν και τι έκαναν; Το μόνο που τους είχε απομείνει (γιατί σίγουρα θα συλλαμβάνονταν), αυτοκτόνησαν πυροδοτώντας γιλέκα με βόμβες. 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πάρα πολύ πιθανό αυτό να είναι το τελευταίο μεγάλο χτύπημα στην Ευρώπη. Οι αρχές έχουν ήδη παρακολουθήσει εκατοντάδες υπόπτους, πολλούς τους έχουν συλλάβει, οι έλεγχοι πρόληψης είναι ασφυκτικοί, συνεπώς  μικρότερες ομάδες ή μοναχικά πρόσωπα που ζουν στα μουσουλμανικά γκέτο των ευρωπαϊκών πόλεων, δεν θα είναι εύκολο να προβούν σε τέτοιες ενέργειες που απαιτούν προετοιμασία ετών, βαρύ εξοπλισμό και πάνω από όλα εφησυχασμό των Αρχών.

Θα ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό αν το χτύπημα στις Βρυξέλλες το έκανε μια άγνωστη ομάδα με νέα φρέσκα πρόσωπα την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν οι Αρχές, όμως ευτυχώς δεν είναι έτσι. Τέσσερις μήνες μετά το Παρίσι αποδεικνύεται ότι ο ISIS δεν μπορεί πια να συγκροτήσει νέους πυρήνες επιθέσεων στην Ευρώπη η δε ομάδα του Παρισιού έχει ήδη αυτο - εξαρθρωθεί. Απομένει ένας ακόμη δράστης - μέλος της, που το πιθανότερο είναι να τον βρουν.

Και ενώ στην Ευρώπη η τελική εικόνα είναι πως τα μέτρα ελέγχων θα περιορίσουν τις τυφλές επιθέσεις αφού τελικά μόνο μια ομάδα έχει δράσει και δεν υπάρχει πια, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το τι θα ζήσουμε στην Ελλάδα. Με δεδομένη την αδιανόητη ακυβερνησία και ανικανότητα που βιώνει η χώρα, ο φόβος είναι ότι:

α) Μετανάστες από δεκάδες διαφορετικές χώρες θα έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, θα γεμίσουν φυλακές και Ηοτ Spot και θα ξεμένουν εδώ, περιφερόμενοι σε χωριά και πόλεις και αρνούμενοι είτε να επιστρέψουν πίσω είτε να  περιμένουν.

β) Με κλειστά τα βόρεια σύνορα, εκατοντάδες άνθρωποι θα περάσουν στην βία σε κάθε της μορφή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ΜΚΟ έφυγαν από την Ειδομένη επειδή κινδυνεύουν πια από το ανεξέλεγκτο πλήθος. Οι εκεί μετανάστες καθημερινά καταστρέφουν, επιτίθενται και απειλούν Είναι ζήτημα χρόνου να ζήσουμε συγκρούσεις μεταναστών και αστυνομίας και εκεί και στους δρόμους ακόμη και του Πειραιά.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη οργή μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων που θα πεινάνε, θα είναι άφραγκοι και θα ξέρουν πως αν τους γυρίσουν στην Τουρκία δεν θα έχουν κανέναν τρόπο να επιστρέψουν στις διαλυμένες και επικίνδυνες πατρίδες τους; (Το όνειρο της Ευρώπης  θα έχει τελειώσει). Ποιος θα το επιλύσει αυτό, το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος; Φοβάμαι ότι θα ζήσουμε διαλυτικά φαινόμενα χωρίς προηγούμενο, με επιπτώσεις που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης