Για την αληθινη βία στα Εξάρχεια οι πολιτικοί της παρακμής δεν μιλούν

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πάρει μια φωτογραφία "ξεγυμνώματος" ενός πολίτη στα Εξάρχεια, την έχει κάνει σημαία και ισχυρίζεται ότι εν έτει 2020, επιστρέφει το κράτος της Δεξιάς του 1950. Παράλληλα αξιοποιούν και ένα βίντεο με έναν πολίτη που τρώει ξύλο ενώ φωνάζει "παραδίνομαι".

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα έχει χαθει η δυναμική και το νόημα των λέξεων, πορευόμαστε με ψεύδη και στο τέλος έχουμε χάσει και την ουσία. Ποια είναι η ουσία; Περιγράφεται με μια μόνο πρόταση: Ποιος ξεκινά την βια στα Εξάρχεια και γιατί; 

ΠΡΩΤΟΝ: Απέναντι ατο απομονωμένο ξεγύμνωμα και ξυλοδαρμό που προκαλούν ασφαλώς αποτροπιασμό και οργή υπάρχει μια τυφλή βία που κανείς δεν την προσμετρά. Κατεβάζουν ανθρώπους από τα τρόλεϊ και τα καίνε. Απλοί άνθρωπουΙβλέπουν να καταστρέφονται τα οχήματα τους. Τους καταλαμβάνουν οικήματα και επί χρόνια το κράτος δεν επεμβαίνει να τους τα επιστρέψει αλλά τους ζητά τον ΕΝΦΙΑ και τα τεκμήρια.

Κάτι χειρότερο. Οι εκπρόσωποι της βίας των Εξαρχείων - και οι πολιτικοί που τους υπερασπίζονται - θεωρούν ταξικό εχθρό νέους αστυνομικούς 20- 30 χρόνων που με 750 ευρώ το μήνα είναι στο δρόμο. Τους λαμπαδιάζουν με μολότοφ, ενώ οι εκπρόσωποι της (όποιας...) εξουσίας είναι στις βίλες τους .

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αυτή η βία των Εξαρχείων έχει συμβάλλει στο να διορθώσει η κοινωνία αδικίες; Όχι, τίποτε απολύτως δεν έχουν διορθώσει. Η βία ως μοχλός αποκατάστασης αδικιών έχει τελειώσει στον πολιτισμένο κόσμο, από τον περασμένο αιωνα, συνεπως το μόνο που έχουμε είναι οργισμένα απαίδευτα παιδιά που έχουν χάσει το δρόμο τους και πρέπει να τα πλησιασουμε για να τα συνεφέρουμε. Να τους εξηγήσουμε (όχι με αστυνομική βία φυσικά). 

ΤΡΙΤΟΝ: Δίπλα από την δήθεν αναρχική βία υπάρχει μια άλλη βία χειρότερη. "Ηγέτες" των αναρχικών που πραγματοποιούν ένοπλες ληστέιες σε ΦΑΓΕ και προποτζίδικα δηλαδή όχι στην εξουσία αλλά στα κατ΄αυτούς θύματα της. Συμμορίες πωλούν ναρκωτικά, όπλα, λαθραία. Ακόμα και που δολοφονούν. Δίπλα - δίπλα με τις μολότοφ.

Την ώρα που η ανάλγητη βια του "ξεβρακώματος" καταγγέλεται από το πρωί μέχρι το βράδυ για κομματικά οφέλη, όλοι αυτοί της παρακμιακής πολιτικής, "ΞΕΧΝΟΥΝ" την αληθινή βια στα Εξάρχεια και κυρίως: Ποιος την ξεκινά; Μόνο βαθιά αποστροφή και περιφρόνηση νοιώθει κανείς για αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης