Γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να δει τις αιτίες που χρεοκόπησαν την Ελλάδα

Δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα ξεπερνά ή έχει ήδη ξεπεράσει την κρίση. Έξι στους δέκα περιμένουν υψηλούς δείκτες ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Την ίδια στιγμή όμως, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν έχουν ξεπεραστεί τα αίτια που προκάλεσαν την κρίση.

Στις μετρήσεις της ελληνικής κοινής γνώμης καταγράφεται ότι το 60% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά, το 57% ζητεί μείωση της γραφειοκρατίας, το 48% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το έργο της δικαιοσύνης, ο ένας στους τρεις μιλάει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Έχουμε πραγματικά αναρωτηθεί ποιες είναι οι αιτίες που έφεραν την Ελλάδα σε χρεοκοπία όμοια με αυτή του 1929 στις ΗΠΑ και με επιπτώσεις ενός σαρωτικού πολέμου; Όχι ποτέ δεν έγινε καμία σοβαρή συζήτηση και ο λόγος είναι απλός: Θα έπρεπε να την κάνουν αυτοί που ευθύνονται, δηλαδή τα κόμματα και οι πολιτικοί. Δεν την κάνουν (και ούτε πρόκειται) για δυο λόγους:

Ο ΠΡΩΤΟΣ: Για να μην αναλάβουν ποτέ τις συντριπτικές ευθύνες που τους αναλογούν. Αυτοί είναι που δημιούργησαν σκληρό κομματικό - πελατειακό κράτος, που κατάργησαν εντελώς την αξιοκρατία και που με αλόγισοτυς δανεισμούς επιχειρούσαν την επανεκλογής τους διορίζοντα και μοιράζοντας τα δανεικά.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Το χειρότερο: Για να συνεχίσουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που έκαναν σε όλη την μεταπολίτευση και έφεραν την Ελλάδα στον πάτο. Να μην λειτουργούν οι θεσμοί, να τοποθετούνται παντού μόνο κομματικοί, η αξιοκρα΄τια να είναι ΑΓΝΩΣΤΗ λέξη. 

Φυσικά ας είμαστε ρεαλιστές. Ευθύνεται μόνο το κομματικό σύστημα για αυτό το απερίγραπτο χάλι που συνεχίζεται; Όχι. Ευθύνονται και οι πολίτες. Αν από σήμερα καταργηθεί το βόλεμα σε θεσούλες, οι εξυπηρετησεις, το μοίρασμα μικροέργων, η κυβέρνηση θα πέσει σε λίγες εβδομάδες. Δείτε τη ΔΕΗ που την πληρώνουμε όλοι (αν δεν της χρωστάμε) και τους συνδικαλιστές της. Είναι υπόδειγμα παλαιοκομματικής συμπεριφοράς βολεμένων.

Σε τι ελπίζουμε λοιπόν; Μόνο στο να διορθωθούν κάποια πράγματα από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του σημερινού πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του. Αν καταφέρουν να διορθώσουν παθογένειες της μόνιμης ΑΠΡΑΞΙΑΣ που διαχρονικά μαστίζει την χώρα - παρά την σε βάρος τους χολή και την υπονόμευση από το πολιτικό κατεστημένο - αυτό θα είναι ότι μπορέσαμε...
                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης