Γιατί δεν θέλουν (και υπονομεύουν) την ψήφο των αποδήμων

Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν οι απόδημοι έτσι χώρις... λόγο (γιατί δεν θα προσμετράται η ψηφος τους στο τελικό αποτέλεσμα - θα εκλέγουν μερικούς βουλευτές που θα περιφερονται σκόρπιοι στους διαδρόμους της Βουλής) μπορεί να προκαλέσει μόνο γέλωτα. 

Ωστόσο αυτή η πρόταση ενώ θα έπρεπε να μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων, δεν είναι για γέλια αλλά αντιθέτως περιγράφει μια σοβαρή επικίνδυνη παθογένεια ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος που δεν έχει δημόσια συζητηθεί. Την αποκρύπτουν.

Κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ανησυχούν για τους 350.000 εγγεγραμμένους που αν βρεθούν εκτός χώρας πρέπει να φροντίσουμε να ψηφίζουν. Αυτό που πραγματικά τους ανησυχεί είναι ότι αν στηθούν μονίμως κάλπες εκτός Ελλάδος, τότε μπορεί να υπάρξει ένα κύμα νέων αιτήσεων από απροσδιόριστο αριθμό αποδήμων και τότε θα υλοποιηθεί ένας φόβος τους: Δεν θα ελέγχουν το εκλογικό σώμα όπως συμβαίνει σχεδόν από πάντα. Δηλαδή δεν θα ελέγχουν το κομματικό - πελατειακό σύστημα που τους τρέφει.

Εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες πολίτες λειτουργούν μέσα από τα κομματικά "κοπάδια" που τα διαχειρίζονται τα κόμματα γνωρίζοντας επακριβως τις δυναμεις τους στα συνδικάτα, στις γειτονιές, τελικά στην κάλπη. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν πια νέα κόμματα (αυτά των μνημονιακών χρόνων ήσαν οργής και τελικά χάθηκαν). 

Εδώ και χρόνια, το ΙΔΙΟ πολιτικό σύστημα ελέγχοντας τις ψήφους των πολιτών επιβιώνει μια χαρά. Κι αν αναρωτιέστε πως εναλλάσονται στην εξουσία είναι απλό: Ένα 15%-20% ελέυθερων ψηφοφόρων, μετακινείται πότε δεξιά και πότε αριστερά ρίχνοντας κυβερνήσεις (γιατί ψηφίζουν περισσότερο τιμωρητικά). Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες είναι οπαδοί. Ιδεολογικοί σκλάβοι.

Να λοιπόν γιατί μηχανεύονται περιορισμούς (ΑΦΜ, πόσα χρόνια λείπουν, να μην ισχύει η επιστολική ψήφος ώστε να μην πάνε στα προξενεια που απέχουν μακρυά κ.λπ.). Την ώρα που στην Ελλάδα ψηφίζουν φτωχοί, πλούσιοι, μικροί, μεγάλοι, Πακιστανοί, Αλβανοί, Αφρικανοί, απατεώνες, κακοποιοί (και πολύ σωστά ψηφίζουν) και κανείς δεν τους ζητά τίποτε, υπάρχουν κόμματα που βάζουν περιορισμούς στους Έλληνες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ: Γιατί δεν θα ελέγχονται οι προσχωρήσεις στους εκλογικούς καταλόγους και μπορεί αυτό να αλλοιώσει τα μετρημένα κουκιά του δικού τους πολιτικού συστήματος.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης