Ο κ. Μ. Σάλλας κρατούσε τους άσσους στο... Τραπεζικό πόκερ. Πήρε την Αγροτική Τράπεζα

Ο Μιχάλης Σάλλας αποδεικνύεται ένας από τους πλέον δαιμόνιους παίκτες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Η Τράπεζα Πειραιώς την οποία διοικεί επί μακρόν προκρίθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να συγχωνευτεί - καλύτερα να αγοράσει - το υγιές κομμάτι της "Αγροτικής Τράπεζας".

Η μεγάλη αυτή συμφωνία έγινε με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Σαμαρά και αφού προτάθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα προηγήθηκε μελέτη ειδικών για το που πρέπει να καταλήξει η "Αγροτική".Από τις 4 μεγάλες Τράπεζες της χώρας επελέγη αυτή του κ. Σάλλα.

Θυμίζουμε ότι η "Πειραιώς", είχε γίνει στόχος ρου Reuters, πρόσφατα. Δεν αποκλείεται η επίθεση αυτή να έχει σχέση με τη εν λόγω συμφωνία που τις ημέρες της επίθεσης, εσυζητείτο.

Οι 5.500 θέσεις εργασίας της "Αγροτική" διασφαλίζονται απολύτως, όπως και οι καταθέσεις φυσικά. Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει ανάγκη να πέίσει τους Ευρωπαίους ότι οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν. Επίσης σε μια περίοδο που το Χρηματιστήριο της Αθήνας χρειάζεται τέτοιες ειδήσεις για να ανακάμψει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης