Να υπάρξει μέριμνα για τα πρόστιμα ωραρίου στις Μεταφορές - Τα άδικα βαριά πρόστιμα πλήττουν τον κλάδο

Άδικες κλήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ δέχεται ο κλάδος των Μεταφορών για παραβιάσεις ωραρίων. Όμως πρακτικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τηρηθούν τα ωράρια αυτά. 

Για παράδειγμα, ένα φορτηγό ταξιδεύει όλο το βράδυ από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη και το πρωί είναι στο έγκαιρα ραντεβού του. Όμως για διάφορους λόγους, π.χ. έλλειψη εργατικού δυναμικού, οι εταιρείες δεν το ξεφορτώνουν στην ώρα του. Οπότε δεν μπορούν να τηρήσουν σωστά το ωράριο, με αποτέλεσμα να πέφτουν πρόστιμα, για την μη τήρηση του εννιάωρου. 

Δεν είναι δυνατόν ένα φορτηγό να πηγαίνει στο εργοστάσιο στις 08.00 το πρωί και να το φορτώνουν στις 15.00 (έχουμε ακούσει αρκετές περιπτώσεις).

Οι μεταφορείς πρέπει να απαιτούν να είναι τυπικοί οι πελάτες απέναντί τους γιατί είναι οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές που πληρώνουν υπέρογκα τα πρόστιμα και στο τέλος του μήνα έχουν μείον και ζημίες στις επιχειρήσεις τους.

Λύση πρέπει να δοθεί φυσικά και από το κράτος. Δεν ειναι δυνατόν να τιμωρείται μια επιχείρηση σε σχέση με τον χρόνο όταν υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ καθυστέρησης όπως κυκλοφοριακό, λάστιχο, αδιαθεσία οδηγού και πολλά άλλα.

Πέραν του προστίμου μπορεί να υπάρξει και ακινητοποίηση φορτηγού που σημαίνει μια μικρή καταστροφή αφού πρέπει να μεταφορτωθεί το εμπόρευμα, να καταστραφεί αν είναι ευπαθές κ.ο.κ.

 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης