Η εντυπωσιακή ψαροταβέρνα της Κυρα Ζωής στην Καισαριανή (από το 1982)

Βρεθήκαμε στην Καισαριανή και μετά την δική μας εμπειρία η σύσταση είναι και τίμια και αληθινή: Η ψαροταβέρνα της Κυρα Ζωής,κάνει την διαφορά. Δεν υπάρχει πιάτο που να μην αξίζει να το δοκιμάσεις. Η ποιότητα ήταν τέτοια που αναζητήσαμε την ιστορία της ταβέρνας.

Το μακρινό καλοκαίρι του 1982 λοιπόν, η Κύρα Ζωή ξεκίνησε αυτόν το χώρο με δικές της συνταγές και ιδέες από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με θαλασσινά και ψάρια.

Είναι η πρώτη ψαροταβέρνα που άνοιξε το ’82 και ήταν η αφορμή για να γίνει η πλατεία της Καισαριανής ένα στέκι καλοφαγάδων, επωνύμων και μη, μέχρι και σήμερα.

Με τους κολοκυθοκεφτέδες, το σαγανάκι γαρίδα και μύδια, το χταποδάκι, εκπληκτική ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, γόνος καλαμάρι και αλλά πολλά έως και τη μεγάλη ποικιλία σε φρέσκο ελληνικό ψάρι (ψητό ή τηγανιτό) παραμένει έως και σήμερα η νούμερο 1 επιλογή του κόσμου όχι μόνο στην πλατεία της Καισαριανής, αλλά και όλης της Αθήνας.

Είναι εντυπωσιακό ότι διατηρείται η ίδια κουζίνα με την ίδια ποιότητα και βέβαια με την Κυρά-Ζωή να καλοδέχεται τον κόσμο με τις ιδέες της και τις συνταγές της.

Μέσα στο θαλασσινό μενού της Κυράς Ζωής, για τους λάτρεις του κρέατος, υπάρχει και ποικιλία κρεατικών εξίσου ποιοτική με τα θαλασσινά πίατα.Το κατάστημα λειτουργεί και σήμερα υπό την επίβλεψη της ιδίας της Κυρά-Ζωής και του γιου της Χαράλαμπου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης