Οι ιδιώτες γύρισαν την πλάτη σε Εθνική και Eurobank

Limit down, σήμερα για την μετοχή της Εθνικής: Πτώση -30%! Αντίστοιχη είναι και η πτώση της μετοχής της Eurobank, η μετοχή της οποίας "αξίζει" ΔΕΚΑΡΕΣ. Οι δυο τράπεζες, δεν μπορούσαν να βρούν ιδιωτικά κεφάλαια με αποτέλεσμα η ανακεφαλαιοποίησή τους να είναι αδύνατη.

Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών απέστειλαν, επιστολές στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν θα μπορέσουν να «σηκώσουν» το βάρος του 10% που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση κάθε μιας. Ως εκ τούτου,το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ξεκίνησε τις διαδικασίες για να τις αναλάβει και να τις ανακεφαλαιοποιήσει.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης