Εδώ είναι Ελλάδα και ισχύει το… «πρώτα κόψε και μετά μέτρα»!

φορολογικη, δηλωση, νεοι,

Μετά την κατακραυγή το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζεται να ''μαζέψει'' την αρχική του γκάφα, βάση της οποίας όλοι όσοι ήταν πάνω από 18 ετών έπρεπε να υποβάλλουν φορολογική δήλωση ακόμη και στην περίπτωση που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων ενώ είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους και προστατευόμενα τέκνα!

Μέχρι σήμερα ίσχυε να φορολογούνται 18άρηδες ακόμα και για ετήσιο εισόδημα ενός ευρώ από τόκους καταθέσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος αυτό πρόκειται να αλλάξει με νέα τροπολογία που θα απαλλάσει από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης όσους 18άρηδες είναι ''προστατευόμενα'' τέκνα.

Αυτό δηλαδή σημαίνει πως κυρίως φοιτητές και φαντάροι, ακόμα και εαν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, θα εξαιρεθούν από τη φορολογία και θα γίνουν οι δηλώσεις μέσω των γονιών τους.

Παράλληλα, θα προβλέπεται πως το τεκμαρτό εισόδημα των παιδιών θα το επιβαρύνεται ο γονιός, ο οποίος δε θα πληρώνει πρόσθετη φορολογία εάν καλύπτει με τα πραγματικά του εισόδηματα τα τεκμαρτά.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα έσοδα από τόκους στις καταθέσεις, σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ δεν θα επιβαρύνεται ο 18αρης με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα παραμείνει αφορολόγητος. Ωστόσο, στην περίπτωση τουεισοδήματος από εργασία (έστω και 200-300 ευρώ) τότε θα ισχύσει το ελάχιστο τεκμήριο 3.000 ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης