Αγώνας δρόμου για Εθνική και Eurobank

Βρείτε τα χρήματα, αν δεν θέλετε να κρατικοποιηθείτε! Δορία μέχρι και τις 30 Απριλίου για να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.
Την Τετάρτη το πρωί στελέχη των δύο ομίλων παρουσίασαν το πλάνο τους για τη συγκέντρωση του ελάχιστου 10% στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου και πλέον προχωρούν στις απαραίτητες επιχειρηματικές πράξεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, εκπονεί σχέδιο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών, οι οποίες θα τεθούν υπόψιν του σώματος των μετόχων στις 29 Απριλίου, οπότε αναμένεται να εξασφαλιστεί η από το νόμο απαιτούμενη απαρτία.
Από την άλλη πλευρά το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της για τις 30 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει την αναλογία των εκδόσεων νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών για την άντληση 5,8 δισ. ευρώ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης