ΗΠΑ: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη – Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο

Η γέφυρα Key Bridge μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω της, μετέδωσε την Τρίτη το Fox Baltimore.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες και βυθίστηκε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαλτιμόρης δήλωσε ότι 7 εργάτες και 3-4 οχήματα πολιτών εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης επιβεβαίωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη είναι ένα «συμβάν μαζικών απωλειών». Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένονται σύντομα πληροφορίες, καθώς βρίσκονταν οχήματα στη γέφυρα, ενώ πραγματοποιούνταν και εργασίες. 20 τουλάχιστον εργάτες φέρεται να βρίσκονταν στη γέφυρα.

«Η κυκλοφορία έχει εκτραπεί«, ανέφερε η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ σε ανάρτηση στο X.

Η Γέφυρα Francis Scott Key, επίσης γνωστή αρχικά ως Outer Harbor Crossing (μέχρι τη μετονομασία της το 1977) ή απλά ως Γέφυρα Key ή Beltway Bridge, ήταν μια ατσάλινη αψιδωτή γέφυρα, πάνω από τον ποταμό Patapsco και το λιμάνι της Βαλτιμόρης, νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης. Ήταν επίσης η μεγαλύτερη γέφυρα στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλτιμόρης.

Η γέφυρα έχει μήκος πάνω από 19 χλμ συνολικά.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης