Δεν ξέρουν ή κρύβουν τον αριθμό των αγνοουμένων;

Κράτος σε παραλυσία ακόμα και όταν οι φωτιές σβήνουν. Εθελοντές περιφέρονται στους χώρους της καταστροφής χωρίς κανείς να τους δίδει αντικέιμενο, διαφωνίες για το ποιός θα έπρεπε να έχει το γενικό πρόσταγμα (θα τα ρίξουν όλα στην Πυροσβεστική και μάλλον θα ξηλώσουν την ηγεσία της - η κυβέρνηση το διαψεύδει), ενώ κορυφαίο είναι το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι κιαι ποιοι είναι οι αγνοούμενοι.

Επώνυμες μαρτυρίες μιλούν για ένα χάος όπου καμία υπηρεσία δεν είχε συγκεκριμένες εντολές ενώ υπάρχει και η βαρύτατη καταγγελία ότι η Αστυνομία έκλεισε την Μαραθώνος και έστελνε τον κόσμο στο Μάτι, δηλαδή στο θάνατο.

Ακόμη είναι συγκλονιστικό ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα για διάσωση ανθρώπων από τη θάλασσα αν και ήταν φανερό ότι εκατοντάδες πολίτες κατέφυγαν σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι κολυμπούσαν επί 5 και 6 ώρες ενώ κάποιοι άλλοι πνίγηκαν. πόσοι; ΟΙ ΜΙΣΟΙ από τους 81 μέχρι στιγμ.ης νεκρούς.

Μετρούν πάντως τα ακίνητα: Από 720 κατοικίες, 5 επαγγελματικούς χώρους, 2 δημόσια κτίρια, 22 αποθήκες, που έγινε έλεγχος, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα»: 211 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι, κι 8 αποθήκες.

«Κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν 234 κατοικίες και 12 αποθήκες, ενώ «πράσινα» είναι 275 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες.

Στην περιοχή Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα στις περιοχές Μάτι και Ν. Βουτζάς «κόκκινες» είναι 133 κατοικίες και 5 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 133 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 9 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 140 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες σε σύνολο 406 κατοικιών, 2 επαγγελματικών χώρων, 1 δημοσίου κτιρίου και 16 αποθηκών.

Στην περιοχή Ραφήνας- Πικερμίου «κόκκινες» είναι 78 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι και 3 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 101 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 3 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 135 κατοικίες σε σύνολο 314 κατοικιών, 3 επαγγελματικών χώρων 1 δημοσίου κτιρίου και 6 αποθηκών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, αλλά το Μάτι κάηκε κατά 98%. Εκτίμησε δε συγκεκριμένα ότι έχουν καεί πάνω από 1.500 σπίτια, μεγάλος αριθμός εξ αυτών μάλιστα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην Κινέτα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών, «οι οποίες αναμένεται να φθάσουν στις 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές».

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων, είναι οι πιο φονικές του 21ου αιώνα στον κόσμο μετά από εκείνες που σκότωσαν 173 ανθρώπους στην Αυστραλία το 2009, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης