Σύντομα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα έσοδα

Ζήτημα χρόνου είναι να αρχίσει η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και η κυβέρνηση να ζήσει και τυπικά την αποτυχία της στην φορολογική πολιτική. Το οικονομικό επιτελείο κομπάζει προς το παρόν ότι τα έσοδα είναι σταθερά αυξημένα σε σχέση με τους στόχους. Πρόκειται όμως για έσοδα που σε ένα μεγάλο τους μέρος οφείλονται σε κατασχέσεις λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κ.λπ.

Σύντομα ο ορυμαγδός των κατασχέσεων δεν θα αποφέρει ιδιαίτερα έσοδα και σε συνδυασμό με την πραγματική αδυναμία των φορολογουμένων να πληρώσουν τους εικονικούς φόρους, (μια αδυναμία που ήδη εκδηλώνεται στην πράξη), τα έσοδα θα μειωθούν δραματικά.

Σε σχέση με τα συνολικά  έσοδα κοιπόν, το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου ήταν κατά 22% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν άνοδο 14%.

Από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εισπράξει μέχρι τα τέλη Μαΐου 852 εκατ. ευρώ, ενώ από τις νέες οφειλές (που δημιουργήθηκαν φέτος) έχουν εισπραχθεί 585 εκατ. ευρώ. 

Για φέτος ο στόχος του Ιουνίου για τα συνολικά έσοδα είναι 3,47 δισ. ευρώ από 3,165 δισ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης