Τρέχουν οι εργασίες κατασκευής του νέου εμπορικού κέντρου στην πρώην ΑΒΕΞ

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να φέρει στην Πάτρα, στην αγορά και στον εμπορικό χάρτη της πόλης τη εμπορικό κέντρο που ετοιμάζεται στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων, μπροστά από το νέο λιμάνι.

Πέρα από το ΙΚΕΑ που θα αποτελεί και το μεγαλύτερο κατάστημα του νέου εμπορικού κέντρου, οι συζητήσεις με τα ονόματα και τα brands που ενδιαφέρονται να μισθώσουν χώρους, βρίσκονται στην κορύφωση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα αυτά είναι κυρίως πολυεθνικές που θεωρούνται σημαντικοί παίκτες στο είδος που δραστηριοποιούνται.

Για παράδειγμα ένα από τα καταστήματα που λέγεται ότι θα ανοίξουν στο νέο εμπορικό κέντρο είναι αυτό του Μουστάκα, με παιδικά παιχνίδια. Επίσης, συζητήσεις έχουν γίνει και με μεγάλες εταιρείες στον χώρο της αθλητικής ένδυσης και υποδημάτων όπως η Adidas, με μια ακόμα μεγάλη φίρμα γυναικείων αρωμάτων και με πολλές ακόμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα ενοίκια του νέου εμπορικού κέντρου θα είναι τέτοια που αυτόματα δύσκολα θα μπορούν να έχουν λόγο τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος των επιχειρήσεων της πόλης και κυρίως αυτών που έχουν βάση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.  Να πάρουν δηλαδή ένα σημαντικό μέρος των ελάχιστων καταναλωτών της αγοράς προς τα νότια.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς το νέο εμπορικό κέντρο θα είναι έτοιμο να ανοίξει από τις αρχές του νέου έτους.