Σύσκεψη της δημοτικής αρχής για δημιουργία εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας στο Έλος Αγυιάς

Μετά την Καλλιθέα, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή, για τη συγκρότηση Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας, αυτή τη φορά, για το Έλος της Αγυιάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στην πλαζ, με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα κι Έξω Αγυιάς - Τερψιθέας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βορείου Έξω Αγυιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούπολης, ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών και Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, συμμετείχαν  ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ασπράγκαθος και Γιώργος Μαγιάκης. Επίσης, ο Πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος Θύμιος Αγγελόπουλος και ο Συντονιστής των Εθελοντικών Περιβαλλοντικών Ομάδων Δημήτρης Σουγλέρης, οι γεωπόνοι Τζία Κοτσάκου και Μαρία Ζάγκλα οι οποίες προετοιμάζουν διαδραστικό πρόγραμμα καμπάνιας για το Πράσινο και το Περιβάλλον στα σχολεία της πόλης, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των υπευθύνων για το Περιβάλλον της Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης.

Σε κλίμα σύμπνοιας κι ενθουσιασμού, αποφασίστηκε η συγκρότηση ενιαίας Εθελοντικής Ομάδας Έλους Αγυιάς στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου και ειδικότερα των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και Κυκλοφοριακού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας του Περιβάλλοντος  και σε αυτή την περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Τάκης Πετρόπουλος ανέλυσε στην τοποθέτησή του το σχέδιο του Δήμου για τη συγκρότηση και δράση των Εθελοντικών Ομάδων, ο Νίκος Ασπραγκαθος αναφέρθηκε στον κίνδυνο εμπορευματοποίησης των παραλιών και ειδικότερα της πολυσύχναστης μπροστά από το Έλος, ενώ ο Γιώργος Μαγιάκης επισήμανε ότι το Έλος Αγυιάς πέρα από την Περιβαλλοντική έχει και μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία. Ο Δημήτρης Σουγλέρης εστίασε στη σύνδεση και συνεργασία των Εθελοντικών Ομάδων με τις Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος Θύμιος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα οργανωτικά ζητήματα.

Έντονη ήταν και η παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, γεωπόνων, δασολόγων και περιβαλλοντολόγων μεταξύ των οποίων και των υπεύθυνων του Έλους και  με επικεφαλής τον Διευθυντή Παναγιώτη Κωστόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, αλλά και απλοί δημότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία του Δήμου, αλλά και  την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του σχεδίου, δηλώνοντας ότι θα είναι παρόντες με όλες τις δυνάμεις τους.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανανέωση της συνάντησης των φορέων άμεσα για την καταγραφή των Εθελοντών, τον ορισμό Υπευθύνου της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Έλους Αγυιάς και τη διαμόρφωση επιχειρησιακού πλάνου δράσης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Σήμερα  Παρασκευή 24 Μαΐου,  στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Νότιο Πάρκο περιβαλλοντική δράση 60 περίπου μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, υπό την καθοδήγηση τεσσάρων δασκάλων και από την πλευρά του Δήμου του Δημήτρη Σουγλέρη και της βιολόγου καθηγήτριας Ελισάβετ Καπαγερίδου, η οποία θα είναι η υπεύθυνη της αντίστοιχης Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Νοτίου Πάρκου, που επίσης συγκροτείται.