Πάτρα: «Μουσικά Ηχοχρώματα» στο νέο δημαρχείο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας «ντύνει» την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με πλήθος από «Μουσικά Ηχοχρώματα» με μία ξεχωριστή συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στον αίθριο χώρο του εμβληματικού νέου δημαρχείου της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος (παλαιό Αρσάκειο).

Η συναυλία περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός ανθολόγιου από αγαπημένα  τραγούδια, γραμμένα από εξαιρετικούς Έλληνες δημιουργούς.

Το σύνολο μουσικής δημιουργίας Ευήκοον Μέλος θα ενώσει τις δυνάμεις του με μουσικούς από την τοπική κοινότητα, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία, ταξιδεύοντας το κοινό σε μοναδικούς μουσικούς δρόμους

Στη συναυλία συμμετέχει η συνθέτρια και ερμηνεύτρια Ηρώ η οποία έχει μια πολύχρονη διαδρομή στο τραγούδι και δύο από τις καλύτερες χορωδίες της Πάτρας.

Οι πολυβραβευμένες ΒelCantes (Ενορίας Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας) με τη μαέστρο Έλενα Δρουκοπούλου και το υπέροχο φωνητικό σύνολο ''Coro Avanti» («Ορφέα» Πατρών) το οποίο διευθύνει η σολίστ Λίνα Γερονίκου.

Στη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια διαχρονικά, πολλά από τα οποία έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία στο μουσικό στερέωμα. Συνθέσεις των D. Panton, N. Piovani, Μ. Θεοδωράκη, Dinkjian – Νικολακοπούλου, Μ. Πλέσσα, Δ. Σαβόπουλου, Μ. Βαμβακάρη, Θ. Μικρούτσικου, Μ. Λοϊζου, I. Carreno, θα πλημμυρίσουν το προαύλιο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης και του πολιτισμού, που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ημέρα.