Σβόλης: «Αναζητούμε μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες ανισότητες»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, σε δήλωση του τονίζει:

"Η ψυχική υγεία και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Η ψυχική υγεία δοκιμάζεται και τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά, ιδιαίτερα στη μετά Covid-19 εποχή.

Η πρόληψη, η άμεση θεραπεία, η αποασυλοποίηση, η εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και η επανένταξη στην κοινωνία είναι στόχοι ενός σύγχρονου συστήματος υγείας που πρέπει να εγγυάται την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας όλων όσων έχουν την ανάλογη ανάγκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο, προσφέροντας ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, αρκεί να ξεφύγουμε από ιδεολογικές εμμονές, να υπάρχει διάθεση συνεργασίας και να αναζητούμε μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες ανισότητες.

Χρηματοδότηση και στελέχωση είναι δύο πληγές που θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να θεραπεύσει. Μείζονος σημασίας, όμως, να αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε ανθρωποκεντρική πολιτική με στοιχεία κοινωνικού παρεμβατισμού, πολιτικούς με δυνατότητα επαφής με την τοπική κοινωνία και τεχνοκράτες με συμβουλευτικό ρόλο. Ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα τον καθηγητή Γεώργιο Χάχαλη για την τιμητική πρόσκληση!"