Ευρωεκλογές: Η αποτυχία της ΝΔ, ο Αυγενάκης, η Αλεξοπούλου και οι δημόσιες σχέσεις

Λίγο ακόμα και η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα θα τερμάτιζε πρώτη από το τέλος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Με ποσοστό 23,13% η Νέα Δημοκρατία διατήρησε την πρώτη θέση στο νομό, αλλά αποδείχθηκε πως θα χρειαζόταν πολύ κόπο για να την προσπεράσει κάποιο άλλο κόμμα, αφού τα τελευταία χρόνια η κεντροαριστερά εδώ είναι γενικά διχασμένη και ανύπαρκτη σε σχέση με τα προβλήματα του τόπου.

Το ίδιο μοτίβο ακολουθήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία με τη ΝΔ να παίρνει 26,08% στους δύο νομούς, δηλαδή ποσοστό κάτω από τον μέσο όρο της χώρας.

Στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας είχε οριστεί υπεύθυνος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη Λευτέρης Αυγενάκης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Δε φάνηκε πάντως να παίρνει στα σοβαρά το ρόλο του, καθώς αρκέστηκε σε μερικές -λίγες- εμφανίσεις στην περιοχή, μία αρθρογραφία χωρίς συνεννόηση με τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και συναντήσεις δημοσίων σχέσεων με τοπικούς παράγοντες όπως ο Πλ. Μαρλαφέκας του στάσιμου Επιμελητηρίου Αχαΐας, οι οποίοι όμως είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. 

Οι φήμες από την πρωτεύουσα λένε ότι θα ανοίξει σύντομα το «μαύρο κουτί» για την αποτυχία των ευρωεκλογών. Μαζί με τον Λ. Αυγενάκη στη λίστα των εξεταστέων μαθαίνουμε πως θα βρίσκονται και οι βουλευτές της Αχαΐας και με τις μεταξύ τους κόντρες να φουντώνουν. Για παράδειγμα διαδίδουν ότι την ώρα της μαχης  η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την περίοδο που φούντωνε η συζήτηση για «γαλάζια αλαζονεία», εκείνη έκανε βόλτες με Πόρσε στη Μυτιλήνη.

Ε, και; Και αλήθεια να είναι - αν είναι - αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει ότι η Αχαία δεν έχει τρένο αυτό μέχρι το Αίγιο είναι κοροϊδία, ότι το λιμάνι στο Αίγιο δεν έχει πρόσβαση στην Ολυμπία Οδό, ότι στον Δήμο Πατρέων δεν έδωσε τίποτε απολύτως πέραν μιας τυπικής συνάντησης και ένα σωρό άλλα επείγοντα θέματα του υπουργείου της που δεν τα αγγίζει καν. Τα περί πόρσε είναι εσωτερική κακοήθεια, τα λιμνάζοντα θέματα όμως ανικανότητα.

Για να δούμε τι θα δούμε και ποιος/α/οι θα πληρώσει το μάρμαρο στο τέλος για την εκλογική αποτυχία.