Χωρίς χρήματα δύσκολη η κατάσταση στα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η πολιτεία και το υπουργείο, ζητά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στον απόηχο της συνάντησης που είχε στην Πάτρα, με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με αφορμή τα προβλήματα στα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

 «Άπαντες οφείλουν να συμβάλουν τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο. Στη συνάντηση, που είχα στην Πάτρα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και μου κατέθεσε την αγωνία της για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών με κυρίαρχα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τις συνθήκες υποχρηματοδότησης που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία και των τμημάτων του Αγρινίου.

Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος ενώ η δημοτική αρχή θα συμπορευθεί με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου όπως, η σίτιση των φοιτητών , η στέγαση κ.α. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε ως δημοτική αρχή γιατί ότι δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα χρίζει αναβάθμισης και όχι κατάργησης. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να συνεργαστούμε και να εργαστούμε, άπαντες. Ευελπιστώ πως τα λάθη του παρελθόντος μας έκαναν σοφότερους…», δήλωσε ο κ.Παπαναστασίου.