Βούλγαροι εκπαιδευτικοί στον Ξενώνα "Φάρος" στη Βάρδα

Σε κύτταρο φιλανθρωπικής δράσης και συμβολής στην τουριστική ανάπτυξη της ΝΔ Ελλάδος μετατρέπει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας τον Ξενώνα Φιλοξενείας "ΦΑΡΟΣ" στην Βάρδα. Το εν λόγω συγκρότημα που στο παρελθόν υπήρξε Γηροκομείο και Στέγη των αλλοδαπών εργατών φράουλας, σήμερα αναβμίζει όλους τους χώρους του, διαθέτει δωμάτια με όλες τις ανέσεις, και πλήθος βοηθητικών χώρων ώστε να συνδράμει στοα άνθρωπο και την τοπική οικονομία.

Ήδη η Ι. Μ. Ηλείας δημιούργησε στον εν λόγω χώρο μονάδα φιλοξενίς απόρων και κακοποιημένων γυναικών και σύντομα θα φιλοξενήσει τις πρώτες 12 γυναίκες.

Ακόμη την Κυριακή 1 Μαρτίου, θα δεχθεί 50 νηπιαγωγούς και δασκάλους από την Φιλιππούπολη Βουλγαρίας οι οποίοι έρχονται στην Ηλεία για να ανταλλάξουν απόψεις με Έλληνες συναδέλφους τους από τα Λεχαινά και την Κυλλήνη, να δυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να γνωρίσουν την περιοχή.

Την Κυριακλή, στην σημαντική εκδήλωση υποδοχής των δασκάλων και νηπιαγωγών, θα παρασ5ούν οι δήμαρχοι Λεχαινών, Αμαλιάδας, Δυτ. Αχαίας. ο διοικητής του αεροδρομίου Αράξου κ. Κοκκοβίκας, εκπρόδωποι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος, Εκπολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, της παραγωγικής μονάδς φράουλας "Ηρμίνη", ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Ηλείας Επίσκοπος Ωλενίας Αθανάσιος κ.α.

Στην εκδήλωση θα χορέψει το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ θα συμμετάσχει και η μπάντα της Αγίας Σοφίας Πατρών.