20 Μαρτίου 2012: Η τελική ημερομηνία για την επιστροφή στη δραχμή ή την παραμονή στο ευρώ.

Συγκρατείστε μία ημερομηνία: 20 Μαρτίου 2012. Τότε η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 14 δισ. ευρώ σε κατόχους ελληνικών ομολόγων. Για να τα πληρώσει, θα πρέπει να έχει πάρει την δόση των 89 δισ. από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Αν η χώρα  δεν δανειοδοτηθεί εκ νέου, τότε, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων ομολόγων δεν θα πληρωθούν και θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, για την βίαιη επιστροφή της Ελλάδας σε γενική στάση πληρωμών και  εκτύπωση δραχμής για τις πληρωμές εντός της χώρας.

Τα παραπάνω είναι γνωστά στο πολιτικό σύστημα που... συζητά για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές ή για το αν θα πρέπει τα διαζύγια να λύονται στον ληξίαρχο ή στα δικαστήρια..! Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποκτά απειλητικές διαστάσεις γιατί αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις και διόρθωση των δημοσιονομικών της, δεν θα πάρει το νέο δάνειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, σταθερά διαφωνούν μεταξύ τους για τα πάντα και ήδη έχουν παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας και ο πρωθυποτργός κ. Παπαδήμος που ζητουν να σταματήσει ο... προεκλογικός αγώνας εντός των κομμάτων και οι υπουργοί επιτέλους να αποδώσουν.

Εκτός κυβέρνησης, το πολιτικό σύστημα παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα:

* Επώνυμοι πολιτικοί, ζητούν κοινή συστράτευση υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι "4" του ΠΑΣΟΚ, (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Μόσιαλος), οι "2" της ΝΔ (Μητσοτάκης, Χατζηγάκης), η "Δράση" του κ. Στ. Μάνου που ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, η κίνηση "Κοινωνικός Σύνδεσμος" του κ. Φλωρίδη κ.α. Όλοι αγωνιούν για το αν η χώρα θα προλάβει. Μάλιστα ο κ. Φλωρίδης μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη είπε ότι από το 1922 και μετά " η Ελλάδα μόνο ηττάται με εξαίρεση την είσοδο στην ΕΟΚ επί Καραμανλή και αργότερα στη ευρωζώνη επί Σημίτη".

* Η Αριστερά δεν αποκλείει μια επιστροφή στη δραχμή χαρακτηρίζοντάς την και "λύση",(ΚΚΕ), αν και υπάρχουν έντονες φωνές υπέρ του ευρώ.

Τέλος είναι ενδιαφέρον πως σκέπτεται να αντιδράσει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας,, αν επιστρέψουμε στη δραχμή. Ετοιμάζουν δικαιολογίες για τους "κακούς Ευρωπαίους", που δήθεν μας εγκατέλειψαν, μας αδίκησαν, καλύτερα μόνοι μας κ.α. Ο κ. Φλωρίδης πάντως ήταν σαφής στην ομιλία του. Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε άλλο.

ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης