Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει την επόμενη... μεταμφίεσή του ( αλλά δεν μπορεί να την βρεί ).

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα. Το κόμμα, δεν λειτουργεί - κανένα όργανο του δεν έχει συνεδριάσει εδώ και καιρό - ενώ ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο μηδέν. Ως κυβέρνηση ήταν ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που συνέτριψε εργατικά κεκτημένα δεκαετιών. Ως "σοσιαλιστικό" κόμμα τι να εκπροσωπήσει όταν έχει υπογράψει λιτότητα χωρίς χρονικούς περιορισμούς; Υποτίθεται για παράδειγμα ότι το 2012 η χώρα θα επέστρεφε στις αγορές ( Βενιζέλος ). Αντ΄αυτού τι θα έχουμε; Πιο σκληρή λιτότητα.

Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί τίποτα.

* Ο Γ. Παπανδρέου διοικεί το κόμμα απολυταρχικά. Δεν υπάρχει ιδεολογία, άλλες φωνές, κατευθύνσεις.
* Τα πρωτοκλασάτα στελέχη είναι χαμένα στην αναπόφευκτη σύγχιση. Δεν έχουν προτάσεις και ούτε θα έχουν φυσικά. Μιλούν γενικώς και αορίστως χωρίς να λένε τίποτα... Απλως για να υπογραμμίσουν ότι ανησυχούν.
* Οι διαρροές έιναι πια μεγάλες. Ολόκληρα τμήματα στελεχών οδεύουν προς Κουβέλη, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.
* Η αμφισβήτηση στον Παπανδρέου έχει και στοιχεία... μένους εναντίον του. Στελέχη που θα παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ, τον θεωρούν "μοναδικό υπεύθυνο για τα χάλια του κόμματος" και για την πρωτόγνωρη αποδόμησή του.

Όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται να τα λογαριάζει ο κ. Παπανδρέου. Προς το παρόν συναντά στελέχη του ροκανίζοντας χρόνο, (για ποιον άλλο λόγο να τους συναντά;). Μεσα στον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κίνηση από την πλευρά του. Είναι ολοφάνερο ότι θέλει να παραμείνει στην αρχηγία αφήνοντας τον χρόνο να "μαλακώνει" τις αντιδράσεις μετά τις άστοχες κινήσεις του με δημοψηφίσματα, Πετσάλνικους κ.λπ.

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΑΒΕΒΑΙΟΝ...

Το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι μπορεί να... επανιδρυθεί σε κάτι άλλο. Έχει την μακρόχρονη ευθύνη της μεταπολίτευσης. Είναι το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε και τα στελέχη του που εδραίωσαν την κοινωνία της ανευθυνότητας, της παροχολογίας, των δανεικών, του κομματικού κράτους.

Κοντά του θα μείνουν όσοι έχουν στενά διαχρονικά συμφέροντα ( στελέχη, βολεμένοι κ.α.), καθώς και αγνοί υποστηρικτές που πίστεψαν στους Παπανδρέου και στο κόμμα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ήδη φύγει...

Στο μεταξύ οι δημόσιες εμφανίσεις πρωτοκλασάτων στελεχών προκαλούν θυμηδία... Όλοι τους αερολογούν, δεν προτείνουν τίποτε απολύτως, απόδειξη της πλήρους απουσίας σκέψεων και προτάσεων.
Φράσεις του τύπου "το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και πρέπει να επανιδρυθεί" ( Ραγκούσης ), ή "πρέπει να λύσουμε το θέμα με όρους πολιτικής και ιδεολογίας" ( Μιλτ. Παπαιωάννου ), ή ότι "πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ΠΑΣΟΚ Plus" ( Άννα Διαμαντοπούλου! ) περιγράφουν το απόλυτο κενό που περιγράφει πολιτικά σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Σίγουρα λύσεις δεν θα υπάρξουν. Ούτε αλλαγή... ιδιοκτησίας. Συνεπώς μια ασφαλής πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι: Εκλογές με Γιώργο αρχηγό και ποσοστό όσων είναι ΠΑΣΟΚ για τους λόγους που προαναφέραμε. Ιδεολογικά πιστοί και οι το πάλαι ποτέ βολεμένοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης