Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών

Με αρκετές εκπλήξεις στις παρουσίες και τις απουσίες από τη λίστα, το  «Producers Guild of America» (PGA), το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητές του για την καλύτερη ταινία του 2015, δίνοντας μια πρώτη πιθανή εικόνα των ταινιών που θα βρεθούν στις επιλογές της Ακαδημίας, στην έναρξη της φετινής οσκαρικής κούρσας.

Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τα συγκεκριμένα βραβεία προάγγελο των Όσκαρ, αλλά ουκ ολίγες  φορές ταινίες που αγνοήθηκαν από το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών βρέθηκαν υποψήφιες για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ακαδημίας.

Οι δέκα υποψήφιες ταινίες είναι οι: «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», «The Revenant», «Brooklyn», «Straight Outta Compton», «The Martian», «Ex Machina», «Sicario», «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» και «Spotlight».

Το PGA άφησε εκτός ταινίες όπως οι: «Star Wars: The Force Awakens» του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, «Οι μισητοί 8» του Κουέντιν Ταραντίνο και  «Carol» του Τοντ Χέινς.

Τη μεγάλη έκπληξη στη λίστα αποτελεί το «Ex Machina», ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας του - γνωστού από τα σενάρια των ταινιών «28 μέρες μετά», «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» και «Sunshine» και από το βιβλίο του «Η παραλία», που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη -  Άλεξ Γκάρλαντ, ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, υπογράφοντας, επίσης, το πρωτότυπο σενάριο και την παραγωγή της ταινίας.

Στην κατηγορία της καλύτερης παραγωγής κινουμένων σχεδίων υποψήφιες για το βραβείο είναι οι ταινίες: «Anomalisa», «The Good Dinosaur», «Inside Out», «The Peanuts Movie» και τα «Minions».

Για το βραβείο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, στους υποψήφιους συναντάμε τις ταινίες: «Amy», «The Look of Silence», «The Hunting Ground», «Meru» και «Something Better to Come».

Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών θ’ απονείμει τα βραβεία του, όπως θα τα ψηφίσουν τα 6.000 μέλη του, στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης