Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αδύνατον να αποφευχθεί. Και μάλιστα θα είναι γενναίο δηλαδή κοντά στο 40%. Θα συνοδευτεί από μικρότερα επιτόκια και επιμήκυνση αποπληρωνής. Σήμερα το ελληνικό χρέος είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2010 παρά το κούρεμα, τα δανεικά και τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

" Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο «κούρεμα» του χρέους της".Το δηλώνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, επισημοποιώντας αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά το κρύβουν κάτω από το χαλί : Ότι το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιωσιμο.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup αναφερόμενος στο πρώτο «κούρεμα» ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ του 2012 που έπληξε τους ιδιώτες επενδυτές είπε : «Δεν θα ευχόμουν σε κανένα πρόεδρο του Eurogroup να ξανακάνει το ίδιο, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω εντελώς».

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παραδέχεται, ότι τα προγράμματα βοήθειας που εφαρμόστηκαν στις υπερχρεωμένες χώρες δεν ήταν άμοιρα λαθών. "Τέτοια προγράμματα συνοδεύονταν από υπερβολική κοινωνική σκληρότητα" παραδέχτηκε,

Το ελληνικό χρέος παραμένει ψηλά στην ατζέντα των ευρωεκλογών της 25ης Μαίου. Και το ίδιο θα ισχύει, όπως όλα δείχνουν, και μετά τη διεξαγωγή τους, ανεξάρτητα από το αν ο νικητής θα είναι ο κ.Γιούνγκερ (προηγείται ελαφρά στις δημοσκοπήσεις), ή ο κύριος αντίπαλός του, ο  σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης