Σε άλλη χώρα βρίσκεται ο κ. Στουρνάρας; Θεωρεί ότι θα έρθουν επενδύσεις με... γραφειοκρατία και φορολογικό που μόνο καταστρέφουν το επιχειρείν

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν έρχονται εδώ και χρόνια για δυο κυρίως λόγους: Για την φοβερή γραφειοκρατία που καθηλώνει υγιείς προσπάθειες επί δεκαετίες αν και τα χρήματα υπάρχουν και για το άδικο φορολογικό σύστημα που αλλάζει συνεχώς και σε κατακλέβει.

Ακόμα και σήμερα πάνω από 6.000 ιδιωτικά έργα παραμένουν σε φακέλους, σε συρτάρια υπουργείων ή στο ΣτΕ αν και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η γραφειοκρατία τα έχει σταματήσει.

Ο κ. Στουρνάρας υπ. Οικονομικών μάλλον δεν τα γνωρίζει αυτά; Γιατί θεωρεί ότι το τέλος της αβεβαιότητας (δραχμή ή ευρώ), θα φέρει επενδύσεις, επιστροφή καταθέσεων και αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης..!

Μάλιστα εκτίμησε πως αυτά θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην ύφεση που συνεπάγονται τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν για το 2013. Αν αυτά δεν γίνουν; ερωτήθηκε στο Mega. "Δεν  δεν υπάρχει plan B", απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Δυστυχώς σε πολύ σύντομο χρόνο η μη ανάπτυξη θα ανατρέψει τις επί χάρτου προβλέψεις ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικας και Κυβέρνησης Σαμαρά. Οι αριθμοί θα τους διαψεύσουν και πάλι.


Ο κ. Στουρνάρας έδωσε έμφαση και στην απόφαση για μείωση του ελληνικού χρέους, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς είπε ότι «σαφώς αναμένουμε συμμετοχή των ελληνικών και ξένων τραπεζών».

Ερωτηθείς πάντως ειδικά για το πόσο εξαρτάται από την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς χρέους η υλοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, άφησε να εννοηθεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για να μην υλοποιηθεί η απόφαση είναι να μην την εγκρίνουν τα εθνικά κοινοβούλια.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, είπε πάντα υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης