Και θα εισέπραττε ο ΕΦΚΑ και θα έσωζε οφειλέτες που τώρα τους καταστρέφει δια βίου - Δεν το κάνουν

Πρόκειται για ένα έγκλημα του πολιτικού συστήματος που καταστρέφει χιλιάδες οφειλέτες και το αγνοούν ΟΛΟΙ: Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης. Όλοι αυτοί ασχολούνται με το τi γράφει ο Πολάκης στο διαδίκτυο και με την πισίνα ή την... γούρνα  του Κασσελάκη στις Σπέτσες. Από κοντά και τα αξιοθρήνητα ΜΜΕ που μόνο αυτά αναπαράγουν. 

Ποιο είναι το έγκλημα; Δεν σταματούν ποτέ την αύξηση στις οφειλές των πολιτών. Αποτέλεσμα; Η πλειοψηφία να μην μπορεί ποτέ να εξοφλήσει και να καταστρέφεται. Θα σας δώσω το παράδειγμα του ΕΦΚΑ.

Ως το 2012 υπήρχε οροφή στους τόκους των οφειλών στα ταμεία που σταματούσε στο 100%, δηλαδή μια οφειλή των 5.000 ευρώ έφτανε στις 10.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις και πάγωνε σε αυτό το ποσό. Στη συνέχεια μπορούσε ο οφειλέτης λίγο, λίγο να εξοφλεί.  

Από 1/1/2013 ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, καταργήθηκε η οροφή του 100% της προσαύξησης και όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προσαυξάνονται χωρίς όριο με ετήσιο επιτόκιο 8,5%. 

Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής,  είναι ότι τα χρέη του 2012 να έχουν πλέον τριπλασιαστεί και φυσικά να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Με λίγα λόγια, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που λέγεται Ελλάδα, όσο μια οφειλή μένει απλήρωτη στον ΕΦΚΑ, "φορτώνεται" με τόκο 8,5% κάθε χρόνο, για πάντα. Έτσι οι χαμένοι της υπόθεσης είναι ΔΥΟ.

Πρώτος ο ΕΦΚΑ που δεν θα τα εισπράξει ποτέ. Ήδη εμφανίζει αξιώσεις 44 δις. ευρώ και αν θα εισπράξει τα 4 δισ. θα είναι θαύμα.

Δεύτερος ο πολίτης - οφειλέτης, Θύμα των άχρηστων της πολιτικής που δεν ασχολούνται καν. Θα πεθάνει καταχρεωμένος με εικονικές οφειλές.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά. Πως μπορείς να ελπίζεις για ένα άλλο μέλλον σε μια χώρα που αδυνατεί να διαχειριστεί τα αυτονόητα με την απλή λογική; Αν η αύξηση επιστρέψει στο ταβάνι του 100% και ο ΕΦΚΑ θα εισπράξει και πολίτες θα πληρώσουν. Και δεν το κάνουν.

                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης