Σαμαράς : Το 2015 πληρώστε τους ίδιους φόρους και περιμένετε την... ανάπτυξη

O προϋπολογισμός Σαμαρά στηρίζεται στην θεωρητική εξίσωση : Εσείς θα πληρώσετε και του χρόνου τους ίδιους άδικους και δυσβάστακτους φόρους του 2014 και οι ελαφρύνσεις θα έρθουν από την αναμενόμενη... ανάπτυξη! Μόνο που αυτή θα είναι θεωρητική, δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο, μόνο... ευχές.

Μιλάμε λοιπόν για ένα 2015 χειρότερο του 2014, αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση πέφτει έξω σε ότι σχεδιάζει άσχετα αν αυτό αποκρύπτεται. Για παράδειγμα ο προυπολογισμός έπεσε έξω κατά 650 εκατομμύρια ευρώ στην επιχορήγηση των Ασφαλιστικών Ταμείων (τα οποία καλύφθηκαν από τον τακτικό προυπολογισμό). 

Ένα άλλο μικρό έγκλημα είναι ότι αναγκαστικά οι  δαπάνες για τις δημόσιες επενδύσεις θα είναι το 2015 μειωμένες κατά 400 εκατομμύρια ευρώ (από 6,8 δισ. ευρώ στα 6,4 δισ. ευρώ) καθώς υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ αδυναμία απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

Ένα τρίτο περίεργο οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αντί να μειωθούν θα αυξηθούν στα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Στον προϋπολογισμό κανείς δεν υπολογίζει την αντοχή των Ελλήνων. θ συνεχίσουν να καταβάλλουν επαχθείς φόρους ή θα μεγαλώσει ο αριθμός αυτών που θα γίνουν δια βίου οφειλέτες;
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης