Ποινικές διώξεις για όσους έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό ενώ δήλωναν... κέρματα στην Ελλάδα

Ποινικές διώξεις εναντίον Ελλήνων πολιτών που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό ενώ δήλωναν ελάχιστα στις φορολογικές τους δηλώσεις πρόκειται να ασκηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, η Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσε στο ΣΔΟΕ πίνακα στον οποίο περιλαμβάνονται 731 Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που το 2010 έβγαλαν επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ στην Εφορία δήλωσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Στον εν λόγω πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία εξήχθησαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό επώνυμο, όπως υπάρχουν και ορισμένα ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.

Σε αντίστοιχο πίνακα του έτους 2009 υπάρχουν 735 πολίτες οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσαν στην ΔΟΥ, 3 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος το 2010 έβγαλε σε Τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία 25.099 ευρώ. Υπάρχουν ακόμα και μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ατόμων που έβγαλαν εκατομμύρια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης