Οι ψυχροί αριθμοί διαψεύδουν κυβέρνηση και τρόικα - Το χρέος μεγαλώνει παρα τα κουρέματα και τις θυσίες

Οι αριθμοί εξακολουθούν και διαψεύδουν οικτρά την κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα. Το πρώτο χαστούκι έρχεται από την καταμέτρηση της ανεργίας η οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2014είναι στο 27,8% (!), δηλαδή μεγαλύτερο από αυτό του ιδίου διαστήματος πέρυσι (27,7%).

Η κυβέρνηση μιλά για... σταθεροποίηση επειδή το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η ανεργία ήταν και πάλι στο 27,8%. Όμως η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης χωρίς να υπάρχει καμία μείωση όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Άλλος αριθμός που διαψεύδει κυβέρνηση και τρόικα είναι ο φόρος θέρμανσης που είχε... νεκρούς, μεγάλη ρύπανση στις πόλεις, καταστροφή δασών κ.α. Όπως αποκαλύπτει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την περίοδο 2012- 2013, το Δημόσιο κατέγραψε μειωμένα έσοδα κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Είναι εκπληκτικό αλλά οι εμπνευστές των μνημονίων έχουν αποτύχει σε όλες τις οικονομικές τους προβλέψεις.

Φυσικά το Βατερλώ κυβέρνησης και τρόικας έχει να κάνει με το γεγονόςε ότι παρά τις θυσίες των τελευταίων ετών, το ελληνικό χρέος μεγαλώνει!

Παρά τα κουρέματα στο χρέος (μείον144 δις. ευρώ!), την μείωση δαπανών τόκων λόγω επιμηκύνσεων (από 17,5 δις. ευρώ το χρόνο έπεσαν στα 6,5 δισ ευρώ), την μεγάλη μείωση κρατικών δαπανών (από 125 δισ. ευρώ το χρόνο μείωση στα 81 δις. ευρώ) και φυσικά την απίστευτη και άδικη φοροεπιδρομή, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ γι αυτό και είναι σίγουρο ότι θα το (ξανα)κουρέψουν.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης