Οι Τράπεζες δεν εμπνέουν πια καμία εμπιστοσύνη, ούτε εξυπηρετούν σωστά

Οκτώ στους δέκα Έλληνες δεν έχουν καλή γνώμη για τις Τράπεζες τους σύμφωνα με έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 28.560 πελάτες τραπεζών από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης για πρώτη φορά και της Ελλάδας. Η ίδια έρευνα αναφέρει  ότι οι πελάτες αναμένουν περισσότερο από ποτέ οικονομικά οφέλη ως έμπρακτη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους προς την τράπεζά τους..!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 44% των πελατών αναφέρει ότι οι τράπεζες προσαρμόζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, ενώ το 70% των πελατών, εμφανίζεται πρόθυμο να δώσει περισσότερες πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα, εάν αυτό θα οδηγούσε στη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών και προϊόντων που τους προσφέρονται.

Το ποσοστό των καταναλωτών που επιδεικνύει εμπιστοσύνη σε μια και μόνη τράπεζα είναι μειωμένο φθάνοντας στο 31% από 41% το 2011, ενώ το ποσοστό των καταναλωτών που σχεδιάζει να αλλάξει τράπεζα έχει αυξηθεί από 7% σε 12% σε ετήσια βάση και σε αρκετές από τις μεγάλες αγορές.

Η αρνητική εμπειρία από το κατάστημα (31%) και η έλλειψη προσωπικής επαφής ή εξυπηρέτησης (26%) αποτελούν τους βασικούς λόγους που οδηγούν τους καταναλωτές να αλλάξουν τράπεζα. Η δυσαρέσκεια για τις υψηλές χρεώσεις εξακολουθεί να είναι η πιο συχνή αιτία αποχώρησης, σύμφωνα με το 50% των ερωτηθέντων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης