Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το προσωπικό τους

εργαζόμενη

Η βαριά ύφεση έχει αναγκάσει χιλιάδες επιχειρήσεις να μην πληρώνουν φόρους αλλά ούτε και το προσωπικό τους! Η έλλειψη χρημάτων έχει δημιουργήσει φοβερή ασφυξία στην καθημερινή λειτουργία τους. Μόνον οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ καταγγελίες εργαζομένων που είναι πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι έφτασαν τις... 400.000!

Αυτό ανέφερε ο ειδικός γραμματέας της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχ.Χάλαρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε, οι καταγγελίες αφορούσαν 400.000 εργαζόμενους, ενώ το φαινόμενο κάθε άλλο παρά αναμένεται να σημειώσει ύφεση φέτος, αντίθετα αναμένεται επιδείνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στις τρεις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας αφορούν μη καταβολή δεδουλευμένων πλέον των τριών μηνών. Να σημειωθεί ότι πέραν των απλήρωτων εργαζομένων υπολογίζεται ότι 500.000 άνθρωποι παρέχουν μαύρη εργασία, και ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων πληρώνεται ως μερικής απασχόλησης ενώ εργάζεται και πέραν του 8ώρου.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αιτίες όλων των παραπάνω δεν είναι η κερδοσκοπία και η εκμετάλλευση αλλά η αδυναμία των μικρών κυρίως επιχειρήσεων να πληρώσουν... Δεν έχουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης