Ξένοι κερδοσκόποι ποντάρουν εκ του ασφαλούς στις μετοχές των συστημικών τραπεζών

Και τον Ιούνιο συνεχίστηκαν Ιούνιος οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές . Τα ποσά που επένδυσαν υπερέβησαν τις εκροές στο χρηματιστήριο της Αθήνας, με αποτέλεσαμ η συμμετοχή των ξένων  στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς να ανέρχεται σε 60,6% (έναντι 60,4% στο τέλος του προηγούμενου μήνα).

Είναι ο 20ος συνεχόμενος μήνας που ξένοι επενδυτές βάζουν περισσότερα χρήματα από τους Έλληνες. Η εξήγηση είναι απλή. Πρόκειται για κερδοσκόπους που ποντάρουν στις τραπεζικές μετοχές γνωρίζοντας ότι η ΕΕ διέθεσε στις ελληνικές τράπεζες πάνω από 200 δισ. ευρώ και δεν θα τις αφήσει ποτέ να πέσουν. Παίζουν εκ του ασφαλούς λοιπόν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πει ότι αυτή η είσοδος ξένων είναι απόδειξη ότι το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτό.

Τον Ιούνιο 2014 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των 253,96 εκατ. ευρώ, ενώ Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 246,25 εκατ.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2014 πραγματοποίησαν το 66,8% των συναλλαγών (σε σχέση με το 72,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Ιούνιο 2013 είχαν πραγματοποιήσει το 45,3% των συναλλαγών).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης