Η SAAB καταγγέλλει εις βάρος της βιομηχανική κατασκοπεία

αεροπλάνο SAAB

Η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ότι αποφάσισε να αγοράσει 22 μαχητικά JAS Gripen από την Saab, αφού εξέτασε προσφορές και από άλλες βιομηχανίες, περιλαμβανομένου του γαλλικού ομίλου Dassault, που κατασκευάζει τα μαχητικά Rafale. Αμέσως μετά την απόφαση αυτή ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας αποκάλυψε ότι του υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!

«Εξεπλάγην από το πώς ενεργούν οι ανταγωνιστές μας. Παρακολουθούμαι στενά και γνωρίζω ότι γίνονται υποκλοπές στο κινητό μου τηλέφωνο», δήλωσε ο Χόκεν Μπούσκε, ο διευθύνων σύμβουλος της Saab, στην εφημερίδα Svenska Dagbladet της Στοκχόλμης.

«Μηνύματα έχουν σταλεί από το κινητό μου, τόσο στα σουηδικά όσο και στα αγγλικά, σε διάφορες περιστάσεις, σε διάφορες επαφές», πρόσθεσε. «Παρακολουθούμαι με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Δεν είναι παράνοια. Έτσι είναι».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σάαμπ απέφυγε να υποθέσει ποιος μπορεί να ευθύνεται για τις υποκλοπές, ενώ δεν σχολίασε πληροφορίες που διέρρευσαν σε ελβετικά ΜΜΕ κατά τις οποίες τα JAS Gripen δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η ελβετική πολεμική αεροπορία.

Ο Ελβετός υπουργός Άμυνας διέψευσε τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξέτασε διάφορους παράγοντες όταν επέλεξε το σουηδικό μαχητικό, περιλαμβανομένων του κόστους αγοράς και συντήρησής του και την βιομηχανική συνεργασία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης