Η τρόικα ζητεί να μειωθεί κάτω από τα 300 ευρώ η... σύνταξη ΟΓΑ. Άρχισαν οι συναντήσεις της με Στουρνάρα - Σαμαρά

αγρότης

Απίστευτο! Η τρόικα ανάμεσα στα μέτρα που αμφισβητεί είναι και το ύψος των περικοπών στις συντάξεις... ΟΓΑ! Ενώ η αγροτική συντάξη, είναι η μικρότερη που υπάρχει (μόλις 330 ευρώ) και έχει αποφασιστεί να πέσει στα 300 ευρώ, η τρόικα θέλει να υπάρξει... περαιτέρω μείωση!

Η κυβέρνηση προτείνει η εξοικονόμηση δαπανών να ανέρχεται στα 10,576 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016) ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ.

Όμως στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί βαθιά ανησυχία για το ενδεχόμενο η τρόικα να απορρίψει κάποια από τα μέτρα -ίσως και τμήμα των βασικών αξόνων- της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ενστάσεις για τη διαθεσιμότητα/εφεδρεία στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επανέλθει το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, κατα πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς φαίνεται να υπάρχει αίτημα για περαιτέρω περικοπή τους, είτε ως προς τα δώρα, είτε μηνιαίως...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης