Η Μέρκελ έχει μείνει σχεδόν μόνη να ανθίσταται υπέρ της καταστροφικής λιτότητας

Η Άγκελα Μέρκελ παρακολουθεί ανήσυχη τα εις βάρος της αρνητικά δημοσιεύματα να πυκνώνουν. Παρά ταύτα δεν πτοείται βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες της που δηλώνουν ότι "δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική" και πως το μόνο που την απασχολεί "είναι η επανεκλογή της". Ωστόσο οι επιθέσεις έγκυρων εφημερίδων εναντίον της πολλαπλασιάζονται. Η Μέρκελ εμφανίζεται ως η αποκλειστική υπεύθυνη για την καταστροφική πορεία του ευρώ.

Η γερμανική Handelsbatt στο πρωτοσέλιδό της λέει τρεις φορές «Όχι, όχι, όχι» σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες (γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά-ισπανικά), ενώ η γαλλική Liberation αναρρωτιέται: «Είναι πολύ αργά για την Ευρώπη;». Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολίτες ωστόσο φαίνεται ότι έχουν πολύ πιο σκληρή και… γλαφυρή γνώμη για την «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας και το ρόλο της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ο κεντρώος Independent δημοσίευσε στις σελίδες του μία εκδοχή του «Κρόνου που τρώει τα παιδιά του», του διάσημου έργου του Γκόγια. Στο ρόλο του αιμοβόρου θεού μία Μέρκελ με μάτια τρελά καταβροχθίζει ένα διαμελισμένο σώμα πάνω από μία ματωμένη ελληνική σημαία.

Ο New Statesman, βρετανικό «αριστερό» περιοδικό, κυκλοφόρησε πρόσφατα με την Μέρκελ στο εξώφυλλό του να έχει μεταλλαχθεί σε… Terminator, δηλαδή στο ρομπότ-εκτελεστή που ενσάρκωσε κινηματογραφικά ο Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Το ισπανικό χιουμοριστικό περιοδικό El Jueves (που σημαίνει Πέμπτη), μετά την έγκριση των κονδυλίων εξέδωσε το τεύχος του ως… γερμανικό, με όνομα Die Jueven. Στο σκίτσο του εξώφυλλου, η Μέρκελ χρησιμοποιεί σαν χαλάκι εισόδου τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, για να σκουπίσει τα πόδια της, μονολογώντας «ωραίο χαλάκι». Το… χαλάκι, δηλαδή ο Ραχόι, κουνάει γερμανικά σημαιάκια.

Η ίδια η Μέρκελ περιμένει σκληρή επίθεση στην σύνοδο κορυφής αλλά ξεκαθάρισε ήδη ότι δεν θα κάνει πίσω. "Φοβάμαι ότι θα μιλάμε για την διαχείρηση του χρέους, αντί για διαρθρωτικές αλλαγές" είπε με νόημα. Οι χώρες του Νότου πάντως δεν πρόκειται να ακούν με απάθεια τα γερμανικά όχι. Η Μέρκελ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την σκληρή αποφασιστικότητά τους "κάτι να αλλάξει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης