Η κυβέρνηση φίμωσε όλα τα υψηλά στελέχη της... (ιδιωτικής) ΔΕΗ - Απαγόρευσε κάθε δημόσια δήλωση τους!

Πρωτοφανές ! Με απόρρητο έγγραφο η διοίκηση της ΔΕΗ (δηλαδή η κυβέρνηση) απαγορεύει σε όλα τα υψηλά στελέχη της, σε Αττική και περιφέρεια να εμφανιστούν σε ραδιοτηλεοπτοκούς σταθμούς, εφημερίδες και διαδίκτυο για να σχολιάσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ΔΕΗ προξενώντας μεγάλη εντύπωση στα στελέχη της. Η απαγόρευση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υψηλών στελεχών είναι κάθετα αντίθετη με την πώληση αυτή που ήδη καταγράφει δεινά.

Γιατί η ΔΕΗ αυξάνοντας κατά 100%% τα τιμολόγια στα σπίτια και κατά 70% στις επιχειρήσεις έγινε... ζημιογόνος. Από την στιγμή δε που έπαψε να έχει κοινωνικά κριτήρια και λειτουργεί κερδοσκοπικά αν και μονοπώλιο, έχουμε 300.000 σπίτια χωρίς ρεύμα, εργοστάσια που καταργούν βάρδιες και 1,5 δισ. ευρώ χρεή προς αυτήν.

Η κυβέρνηση ενώ ήδη έχει αποτύχει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υποστηρίζει ότι:

* Η «Μικρή ΔΕΗ» είναι μια νέα ανταγωνιστική εταιρεία, η οποία δημιουργείται με το 30% περίπου του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και της πελατειακής της βάσης.

Η επιλογή του μοντέλου της «Μικρής ΔΕΗ» αποτελεί υποχρέωση της χώρας, απέναντι στην Κομισιόν, ώστε να πάψει η ΔΕΗ να έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρισμού και να σταματήσει να μονοπωλεί την εκμετάλλευση των λιγνιτών και των υδάτινων πόρων της χώρας. 

* Η ΔΕΗ είναι Ανώνυμη Εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. όπως μια οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μετόχων της.

* Από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η ίδια η ΔΕΗ έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση πάνε στην ίδια την επιχείρηση. Με αυτό τον τρόπο η ΔΕΗ θα μπορέσει να αποπληρώσει δάνεια, να αποκτήσει ρευστότητα και να προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις, που αυτομάτως θα περιορίσουν και την πιθανότητα νέων αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος, δηλαδή στον απλό καταναλωτή.

* Υποχρέωση του επενδυτή να διατηρήσει για τουλάχιστον 5 χρόνια τις θέσεις εργασίας.

* Πραγματικός και βιώσιμος ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή, "όπως ακριβώς συνέβη και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, μετά την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ" (ποτέ δεν συνέβει η Ελλάδα έχει πανάκριβα τέλη από το καρτέλ της κινητής τηλεφωνίας που έχει ενιαίες τιμές και πολιτική),

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης