Η Ελλάδα βιώνει τον εφιάλτη της οικονομικής κατάρρευσης - Το ξεπούλημα σε πολυεθνικές δεν είναι ανάπτυξη (όρα Νιγηρία)

Ο ισχυρισμός Σαμαρά ότι η Ελλάδα οδεύει προς την ανάπτυξη επειδή ξένα κεφάλαια τοποθετούνται σε αγορές ακινήτων ή σε τραπεζικές μετοχές είναι έωλος. Δεν περιγράφει την αλήθεια που είναι ότι η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά με λουκέτα, ανεργία, μείωση τζίρων, διαφθορά, γραφειοκρατία, υπερφορολόγηση κ.α.

Στην χώρα υπάρχουν πια 4.000.000 οφειλέτες στο Δημόσιο, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τους οφειλέτες στις τράπεζες τότε η εικόνα είναι μια επιβεβαιωμένη καταστροφή.

Ο κ. Σαμαράς οδηγεί την την Ελλάδα σε μια εικονική πραγματικότητα για τον διεθνή χώρο, ενώ θα περάσει στην ιστορία ως ο πολιτικός που κατγέστρεψε τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάπτυξη, απλά ξεπουλάει λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα. Τίποτε άλλο δεν λειτουργεί. Ανάπτυξη έρχεται όταν η ίδια η αγορά και το επιχειρείν της χώρας αυξάνουν τζίρους, μειώνουν την ανερ΄για, αυξάνουν τις εξαγωγές κ.λπ. Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει.

Παράδειγμα χώρας που έχου εισέλθει όλες οι πολυεθνικές αλλά έχει έναν λαό που υποφέρει είναι και η Νιγηρία. Θεωρείται η πλουσιότερη χώρα από τα 50 κράτη της Αφρικής. Το ΑΕΠ της το 2013 ανήλθε στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πλούσια σε πλουτοπαραγωγικές πηγές Νιγηρία φιλοδοξεί μέχρι το 2020 να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15-20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Και ήδη έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, έχοντας υποσκελίσει σε σπουδαιότητα και οικονομική δύναμη τη, μέχρι πρότινος πανίσχυρη, Νότιο Αφρική.

Υπάρχει όμως και η άλλη εικόνα. Οι κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες,σε μια χώρα που έχει σήμερα 170 εκατ. κατοίκους και προβλέπεται να περάσει σε πληθυσμό τα 400 εκατ. μέχρι το 2050. Ο... πάμπτωχος λαός της Νιγηρίας βλέπει την ακυβερνησία της, την αποτυχία των κρατικών θεσμών και την αδόμητη οικονομία της να τον καταστρέφουν.

Η οικονομική ανάπτυξη της Νιγηρίας δεν ήταν αποτέλεσμα προσεκτικά μελετημένων κυβερνητικών πρακτικών. Αντιθέτως, μιλάμε για μια χώρα όπου οι νόμοι είναι εξαιρετικά χαλαροί ή ελέγχονται από τους λίγους και ισχυρούς πλούσιους. Συνεπώς κάποι πλουτίζουν ενώ οι πολλοί υποφέρουν σε μια χώρα όπου έχουν εγκατασταθεί όλες οι πολυεθνικές του πλανήτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης