ΗΠΑ: «Καμπανάκι» για επενδύσεις σε Bitcoin

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προειδοποίησε χθες τους επενδυτές για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του Bitcoin ή άλλων εικονικών νομισμάτων.

«Ενα νέο προϊόν, μια νέα τεχνολογία ή οποιαδήποτε καινοτομία, όπως το Bitcoin, δημιουργεί ευκαιρίες τόσο για απάτες όσο και για επενδύσεις υψηλού ρίσκου», τονίζεται στην ανακοίνωση της SEC, που υπογραμμίζει πως είναι εύκολο να προσελκύσει κανείς επενδυτές με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και οι επενδυτές «μπορούν να είναι επιφυλακτικοί όταν επιχειρούν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο».

Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στο δέλεαρ, η SEC έχει να δώσει μία συμβουλή, που ουσιαστικά μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε επένδυση. Αποφεύγετε οποιοδήποτε σχήμα εμφανίζεται να «εγγυάται» υψηλές αποδόσεις, προέρχεται από άτομα ή επενδυτικές που δεν έχουν καταχωρισθεί στα αρχεία των αρμόδιων Αρχών ή δεν έχουν άδεια λειτουργίας και καταφθάνουν σ’ εσάς χωρίς να αναφέρουν το όνομα εκείνου που σας τις στέλνει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης