Επιτόκιο τραπεζικού δανεισμού : Στην Ευρώπη 2,25% στην Ελλάδα... 6,68%! - Πώς να έρθει έτσι η ανάπτυξη;

Η Ελλάδα της ύφεσης, της μη ανάπτυξης και της ανέχειας, έχει τον... ακριβότερο τραπεζικό δανεισμό στην Ευρώπη και μάλιστα τα επιτόκια του αυξάνονται συνεχώς! Την ώρα που οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δανείζονται με επιτόκιο 4,59%, οι ελληνικές επιχειρήσεις έφτασαν να δανείζονται με 6,68%, (όταν τον π. Μάρτιο το επιτόκιο ήταν 6,39%).

Το γεγονός ότι το κόστος χρήματος στην Ελλάδα έχει μια διαφορά στο 2,09% σημαίνει ότι δικαίως πολλές μεγάλες επιχειρήσεις φεύγουν από την χώρα και αλλάζουν έδρα, αλλά και ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης (χαμηλό κόστος δανεισμού) δεν υπάρχει. Μάλιστα τα επιτόκια αυτά θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν σύντομα κι άλλο.

Σημειωτέον ότι οι ΜΕΓΑΛΕΣ επιχειρήσεις στην Ευρώπη για δάνεια άνω τους ! εκατ. ευρώ έχουν ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο που περιορίζεται στο... 2,25% δηλαδή η διαφορά κόστους με τις ελληνικές τράπεζες είναι εξωφρενική : Η ελληνική επιχείρηση πληρώνει + 4,43%!

Οι τραπεζίτες ισχυρίζονμται ότι το πρόβλημα δεν είναι το ακριβό χρήμα αλλ΄'α η έλλειψη επιχειρηματικών σχεδίων!

Τέλος την ώρα που οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα πουλούν το χρήμα πανάκριβα (όταν και αν το δίνουν) μειώνουν συνεχώς τα επιτόκια καταθέσεων που έχουν πέσει - για τις προθεσμιακές - στο 2,7%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης