Ελλάδα-Τουρισμός: Χάνονται 50.000 κρατήσεις την ημέρα..!

τουρισμός

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ελληνικών ξενοδοχείων παρουσιάζει σοβαρή υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα. Ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης,  κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%. Η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέρι το 50%. Οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέρι το 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέρι το 40%.

Σημειώνεται πως ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχονται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως. Εύκολα, επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση που, τελικά, οι απωλεσθείσες κρατήσεις καταλήξουν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, σημειώνουν οι ξενοδόχοι.

Στην παρέμβασή τους οι ξενοδόχοι ζητάνε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να δοθεί ειδική μέριμνα στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών και να υπάρξει συντονισμός κεντρικού κράτους και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κατάρρευση της τουριστικής αγοράς οφείλεται σε πολλές αιτίες που το πολιτικό σύστημα δεν έχει φροντίσει να αντιμετωπίσει, όπως ακριβά αεροπορικά τέλη, ΦΠΑ 23%, κακή φήμη για την χώρα, μηδενική τουριστική προβολή κ.α.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης