Ελλάδα : Ελκυστικό το περιβάλλον για νέα έξοδο στις αγορές

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξαναβγεί στις αγορές για δανεικά ώστε να "δέσει" τον ισχυρισμό ότι δεν θέλει άλλο μνημόνιο (δηλαδή δανεικά από τους δανειστές και την τρόικα).

Σε αυτό βοηθά η υποχώρηση που σημειώνει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας αλλά και των υπόλοιπων χωρών της περιφέρειας, μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Μάλιστα υπήρξε και πτώση στα ελληνικά ομόλογα μετά τη θετική αντιμετώπιση της αγοράς στην τοποθέτηση του οικονομολόγου Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Είχαμε λοποόν : Η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου (που ακολουθεί ευθέως αντίστροφη πορεία ως προς την τιμή) υποχωρούσε μάλιστα κάτω από το 4%, στο 3,95%, σημαντικά χαμηλότερα του 4,95% κατά την έκδοσή του στις 10 Απριλίου.

Αυτό καθιστά τον πενταετές τίτλο ιδιαίτερα ελκυστικό και διευκολύνει, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τη χώρα να βγει ξανά στις αγορές πριν από τα τέλη του έτους, με χαμηλό σχετικά κόστος.

Το Δημόσιο άντλησε επίσης σήμερα 1,625 δισ. ευρώ από την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με το κόστος δανεισμού να υποχωρεί σημαντικά, καθώς το μεσοσταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,15%, πολύ χαμηλότερα από το 2,70% στην αντίστοιχη έκδοση του Μαΐου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης